درخواست جامعه اپتومتری برای پوشش خدمات بیمه ای

به گزارش انجمن علمی اپتومتری ایران ،دکتر علی میرزاجانی افزود: با وجود پیگیری‌های زیاد جامعه اپتومتریست‌ها در خصوص پوشش بیمه‌ای خدمات اپتومتری، تا امروز در این زمینه موفق نبودیم.
وی از بیمه نشدن خدمات اپتومتریست‌ها انتقاد کرد و گفت: اپتومتریست‌ها تنبلی چشم را درمان می‌کنند، اما این در حالی است که هیچ یک از خدمات معاینه آنها تحت پوشش بیمه نیست. 
وی همچنین به جایگاه اپتومتریست‌ها در طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و افزود: جایگاه اپتومتریست‌ها در نظام ارجاع و طرح تحول تایید نشده است، در صورتی که حدود 70 درصد از خدمات مربوط به چشم، توسط معایناتی که در سطح یک انجام می‌شود، می‌تواند تحت پوشش قرار گیرد و 30 درصد باقی مانده به دست تخصص‌های دیگر گروه چشم پزشکی انجام می‌شود.
رئیس انجمن اپتومتری در ادامه تصریح کرد: امروز در طرح پزشک خانواده، بیمار برای دریافت عینک پیر چشمی ساده به متخصص چشم ارجاع داده می‌شود نه اپتومتریست؛‌ چون خدمات آنها پوشش بیمه‌ای ندارد و بیمار باید 15 هزار تومان پول ویزیت دهد در صورتی که با مراجعه به متخصص، تنها 3000 تومان از 30 هزار تومان هزینه ویزیت می‌پردازد.
میرزاجانی همچنین معتقد است که این تصمیم بیمه، روندی معیوب به همراه هزینه‌های مضاعف در نظام سلامت ایجاد می‌کند؛ چراکه آنها به پرداخت رقم‌های کوچکتر در رشته‌هایی که با نام مراقبت‌های اولیه شناخته می‌شوند و در سطح یک ارائه خدمت فعالیت می‌کنند، توجهی ندارند و در نتیجه مجبور می‌شوند در سطح تخصصی، مقادیر گزافی را بپردازند.
وی درباره آخرین وضعیت غربالگری تنبلی چشم و آمارهای مرتبط با آن گفت: اپتو متریست‌ها حدود 20 سال است که در زمینه غربالگری تنبلی چشم و درمان به کمک سازمان بهزیستی فعالیت می‌کنند. 
وی ادامه داد: هیچ آمار دقیقی که بتوانیم در باره تغییر نرخ تنبلی چشم ارائه کنیم، تا امروز نداشته‌ایم، اما سازمان بهزیستی آمارهایی دارد که نشان می‌دهد شیوع این بیماری در تمام کشور رو به کاهش است. برای داشتن آمار دقیق در این زمینه، باید از یک معیار مشخص به صورت فراگیر در تمام کشور استفاده کنیم.
میرزاجانی افزود:امروزه نسبت به سال‌های گذشته کمتر پیش می‌آید که یک کودک 10 ساله مراجعه کند و از تنبلی چشم خود مطلع نباشد.
رئیس نوزدهمین کنگره سراسری اپتومتری ادامه داد: سازمان بهزیستی،کودک دچار تنبلی چشم را شناسایی می‌کند و به اپتومتریست ارجاع می‌دهد و درمان به صورت دوره ای انجام می‌شود؛ یعنی کودک باید پنج یا شش جلسه در ماه به پزشک مراجعه کند، اما بسیاری از خانواده‌هایی که از نظر مالی متوسط یا رو به پایین هستند، امکان دارد در همان جلسه‌های اول یا دوم درمان را رها کنند و آن را ادامه ندهند.
رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران و رئیس نوزدهمین کنگره اپتومتری ایران که از 20 تا 22 مرداد ماه جاری در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار می شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا