مبارزه با اچ آی وی به کمک ویروس درمانی

دانشمندان تا کنون تلاش های بسیار زیادی در زمینه کشف واکسن برای ویروس اچ آی وی انجام داده اند که متاسفانه هیچ کدام تا به امروز موفقیت آمیز نبوده است؛ اما به تازگی گروهی تحقیقاتی از دانشمندان دانشگاه تگزاس (University of Texas) به این باور رسیده اند که با به کار گیری روشی خاص می توان با این ویروس به مبارزه پرداخت. بر اساس اظهارات آنها در این روش ابتدا باید سلول های حساس را با ویروس های به اصطلاح " خوب" آلوده کرد و به این ترتیب آنها به طور موثر در برابر اچ آی وی واکسینه خواهند شد

می توان در ابتدا کلونی باکتری ها را با ویروس درمانی آلوده کرد زیرا این ویروس با تخریب pilia در باکتری ها از پذیرفتن ماده ژنتیکی جدید توسط آنها جلوگیری می کند..

متئو پاف (Matthew Paff) به عنوان راهبر این تحقیق امیدوار است که بتوان با استفاده از مهندسی ژنتیک ویروس اچ آی وی را سرکوب کرد و از انتشار آن به تمامی بخش های سیستم ایمنی بدن جلوگیری کرد. او و تیم تحقیقاتی تحت نظارت او برای دست یابی به این امر از کلونی های باکتری اشریشیا کلی (به طور اختصار E. coli) به عنوان نمونه ای از یک سیستم و دو نوع باکتری خوار به عنوان جایگزینی برای ویروس اچ آی وی و ویروس محافظ استفاده کردند.

یکی از باکتری خوار های استفاده شده در این تحقیق باکتریوفاژهای (bacteriophages) آر ان ای است که به تخریب آر ان ای باکتری ها پرداخته و در نهایت منجر به مرگ می شود. باکتری خوار نوع دوم نیز باکتریوفاژ رشته ای است که تنها به تخریب مویک های یک باکتری دست می زند می تواند به عنوان یک ویروس درمانی در نظر گرفته شود.

بر اساس اظهارات محققان یاد شده می توان در ابتدا کلونی باکتری ها را با ویروس درمانی آلوده کرد زیرا این ویروس با تخریب pilia در باکتری ها از پذیرفتن ماده ژنتیکی جدید توسط آنها جلوگیری می کند. پس از انجام این امر می توان کلونی یاد شده را به ویروس کشنده آلوده کرد. این محققان در آزمایش های خود به این نتیجه رسیدند که اجتماعاتی که توسط ویروس درمانی آلوده شده اند از همان ابتدای امر در برابر باکتری خوارهای کشنده آر ان ای کاملا مقاوم و با ثبات عمل می کنند.

با این حال باید به یاد داشت که نتایج حاصل از این تحقیق را هیچ عنوان نمی توان به عنوان یک درمان مناسب برای بیماری اچ آی وی در نظر گرفت. این آزمایش تنها نشان داده است که استفاده از یک ویروس درمانی مکانیزمی منطقی و قابل اجرا است. قدم بعدی این محققان انتقال روش یاد شده به نمونه های انسانی است که ممکن است انجام آن مدتی به طول بینجامد.

منبع: Engadget

ترجمه: احمد محمد حسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا