دانش تولید نهال موز برای نخستین بار در کشور بومی شد

دکتر خالد میری روز چهارشنبه به ایرنا افزود: با تلاش محققان مرکز تحقیقات کشاوزی بلوچستان برای نخستین بار دانش تولید نهال ازطریق کشت بافت بومی شد.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 2 هزار نهال موز درمرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان تولید شده است بیان کرد: از این پس امکان تولید انواع نهال موز در سریعترین زمان ممکن و بطور یکنواخت در آزمایشگاه کشت بافت بلوچستان در ایرانشهر قابل انجام است بطوریکه می توان نیاز استان و دیگر استانها و کشورهای همجوار را فراهم کرد. 

وی گفت: تولید نهال های کشت بافت مزایای زیادی همچون یکنواختی مزارع، عاری بودن از آلودگی و بیماری نهال های تولیدی، زودرس بودن محصول بعد از انتقال به زمین اصلی و افزایش تولید در هکتار بین 40 تا 60 تن را دارد.

دکتر میری گفت: کاشت نهال موز به روش سنتی پس از دو سال به بار می نشیند این در حالی است که در روش کشت بافت این زمان به 12 تا 16 ماه کاهش می یابد.

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان گفت: آزمایشگاه کشت بافت این مرکز در سال 1389 با اعتباری افزون بر پنج میلیارد ریال احداث و تجهیز شده است بطوریکه نقش بسیار زیادی در معرفی بذر و نهال مناسب آب با اقلیم منطقه داشته است.

وی کمبود نیرو را از جمله مشکلات مرکز ذکر کرد و گفت: این مرکز توان تولید بیش از 60 هزار نهال موز را در کمتر از شش ماه دارد.

استان سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستانهای جنوبی آن مانند ایرانشهر، سرباز، کنارک و چابهار به سبب شرایط خاص آب و هوایی توان تولید میوه های گرمسیری و مرکبات را دارند که کشت موز رایج ترین آنهاست.
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا