آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر انسان ها است

آلودگی هوا و صدمات آن به طبیعت و گیاهان در ده های اخیر منجر به افزایش میزان مرگ و میر در انسان ها شده و این موضوع معضلی بزرگ در کشور های پر جمعیت جهان محسوب می شود که مرگ میلیون ها نفر در سراسر جهان را در پی دارد.

آژانس بین المللی انرژی در بیانیه ای جدید که دیروز منتشر شد اعلام کرد به طور سالانه 6 میلیون و 500 هزار نفر در سراسر جهان به طور مستقیم بر اثر عوارض ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.

آژانس بین المللی انرژی در بیانیه ای جدید که دیروز منتشر شد اعلام کرد به طور سالانه 6 میلیون و 500 هزار نفر در سراسر جهان به طور مستقیم بر اثر عوارض ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.

همزمان با آغاز عصر صنعتی شدن جوامع و گسترش استفاده از سوخت های فسیلی ، معضلی به نام آلودگی هوا و آلاینده های جوی ناشی از احتراق سوخت هائی مانند زغال سنگ ، نفت ، بنزین ؛ گاز و گازوئیل به وجود آمد که تقریبا در تمامی صنایع جهان از آن ها استفاده شده و بیشتر خودروهای موجود در دنیا نیز با یکی از این سوخت ها کار می کنند . بحث آلودگی هوا امروزه یکی از معضلات اصلی کلان شهر های دنیا بوده و کمابیش تمامی کلان شهرهای جهان با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند .

در گزارش منتشر شده از سوی این مرکز که در شهر لندن ارائه شد اعلام شده است که قاره های آسیا و آفریقا دارای بالاترین میزان مرگ بر اثر آلودگی هوا بوده و بسیاری از مردم این مناطق همه ساله بر اثر الودگی هوا جان خود را از دست می دهند.  در این گزارش همچنین عنوان شده است که آلودگی هوا و تاثیرات جانبی آن ؛ چهارمین عامل اصلی مرگ و میر انسان ها در سراسر جهان محسوب می شود.

کارشناسان پیش بینی می کنند با وجود محدود کردن گازهای گلخانه ای در دو دهه آینده نیز شاهد افزایش این آمار به میزان دو برابر خواهیم بود. به همین دلیل پژوهشگران فوق خواستار اتخاذ تصمیماتی جدی تر از سوی جامعه جهانی برای مقابله با این فاجعه زیست محیطی شدند .

این موضوع در حالی است که ورود حجم زیادی از آلاینده های جوی سبب ایجاد هوایی ناسالم در کلان شهرهای جهان شده و در سال های اخیر بیماری هایی مانند آسم و مشکلات تنفسی و ریوی در این  شهرها به صورت تصاعدی افزایش یافته ویکی از دلایل اصلی مرگ و میر محسوب می شود.

گفتنی است چندی پیش سازمان جهانی همکاری و توسعه اقتصادی The Organization for Economic Co-operation and Development که با نام اختصاری OECD نیز شناخته می شود در بیانیه ای رسمی اعلام کرد پیش بینی می شود  میزان مرگ میر ناشی از آلودگی هوا و آلاینده های جوی در سال 2060 میلادی با افزایش دو تا سه برابری رو به رو شود. در این بیانیه تاکید شده است که  این موضوع در شرایطی رخ خواهد داد که روند فعلی تولید آلاینده های جوی ادامه داشته باشد و راهکاری موثر برای کاهش میزان آلودگی هوا اتخاذ نشود.

بر اساس آمارهای بین المللی به طور سالانه خسارات ناشی از آلودگی هوا در سطح جهان رقمی بالغ بر 2تریلیون  و 600 میلیارد دلار تخمین زده می شود که این موضوع می تواند تاثیرات مخربی بر حوزه های کشاورزی و بهداشت و سلامت عمومی بشر داشته باشد.

منبع: efe

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا