ساخت نانوحامل هیدروژلی خود ترمیم شونده

به گزارش ایرنا از ستاد توسعه فناوری نانو، مارک تیبیت ازمحققان این پروژه افزود: دانشمندان علاقه مند هستند تا از ژل ها برای دارورسانی استفاده کنند، دلیل این امر آن است که ژل ها را می توان به اشکال مختلف درآورد و به گونه ای طراحی نمود که بتوانند در یک دوره زمانی مشخص دارو را آزاد کنند، استفاده از ژل، همیشه عملی نیست زیرا باید بیمار را جراحی کرد و ژل را در بدن قرار داد.

وی بیان کرد: برای حل این مشکل، ژل هایی که امکان حمل یک یا چند دارو را دارند، برای درمان بیماری هایی نظیر سرطان مناسب هستند، برای ساخت این هیدروژل، محققان از نانوذرات پلیمری و زنجیره ای از یک پلیمر دیگر نظیر سلولز استفاده کردند.

وی ادامه داد: این هیدروژل دراثر اعمال فشار می تواند تغییر شکل دهد، بنابراین می توان این هیدروژل را به وسیله سرنگ به بدن تزریق نمود، این هیدروژل بدون نیاز به جراحی وارد بدن می شود.

وی گفت: پیش از این، محققان با استفاده از زنجیره های پلیمری، هیدروژلی برای مصارف زیست پزشکی ساخته بودند که برای ساخت لنز چشمی مناسب بود، مشکل این هیدروژل آن بود که بعد از شکل گرفتن، تغییر شکل آن امکان پذیر نبود.

تیبیت اظهارکرد: برای حل این مشکل، پژوهشگران تصمیم به ساخت هیدروژلی گرفتند که بتواند در اثر فشار تغییر شکل دهد، از این رو به سراغ پلیمرهای خودآرا رفتند، این پلیمرها نیز ساختار پیچیده ای داشتند، در حالی که محققان به دنبال ماده ای ساده برای این کار بودند، از این رو از نانوذرات کوپلیمری PEG-PLA ترکیب شده با سلولز استفاده نمودند.

وی گفت: هر زنجیره سلولزی، پیوند ضعیفی با نانوذرات می دهد که یک شبکه ضعیف به دست می آید، با اعمال فشاری نظیر آنچه که در سوزن سرنگ اتفاق می افتد، این شبکه از هم جدا می شود و مجددا ساختار دیگری را بوجود می آورد، این ویژگی خودترمیم شوندگی برای تزریق هیدروژل با استفاده از سرنگ بسیار مناسب است.

نتایج این پژوهش در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا