جمعآوری زبالههای شناور در اقیانوس با یک روش خلاقانه
این سد Boomy McBoomface نام دارد. ایدهی این پروژه این است که یک سد شناور تکههای مختلف پلاستیکی را مثل بطری، کیسهها پلاستیکی، تورهای ماهیگیری و دیگر زبالههایی که در اقیانوس شناور هستند جمع کند و گیر بیندازد. اگر این سد بسیار طویل به آب انداخته شود، دیگر نیازی نیست که تعداد زیادی قایق وارد دریا شوند و این زبالهها را جمعآوری کنند.
حداقل ۲۴۴۰۰۰ تن زبالهی پلاستیکی شناور در اقیانوسها وجود دارد؛ بعضی از برآوردهای انجام شده، نشان میدهد که احتمالا از دههی ۷۰ میلادی ۹ میلیون تن زبالهی پلاستیکی وارد اقیانوسها شده است. گردابهای عظیمی از پلاستیک در میانههای اقیانوس آرام در گردش هستند، اما حالا پروژهی پاکسازی اقیانوس آنها را هدف قرار داده است.
هدف این پروژه این است که یک سد V شکل به طول یک کیلومتر در وسط اقیانوس آرام نصب شود. این سد پلاستیکهایی را که به آن گیر میکنند، جمعآوری میکند. سپس این زبالهها به سمت نوک V هل داده میشوند تا خس و خاشاک آنها جمع شود و برای بازیافت فرستاده شود.
این ایده هنوز امتحاناش را پس نداده و هزینهی زیادی هم دارد. در سال ۲۰۱۴ مطالعهای برای امکانسنجی این پروژه انجام شد. در این مطالعه برآورد شد که چنین سدی میتواند در تنها ۱۰ سال تقریبا نصف پلاستیک گردابها را پاکسازی کند، اما هزینهی آن تقریبا ۳۰۰ میلیون پوند میشود.
همچنین معلوم نیست که این روش تا چه حد موثر و کارآمد خواهد بود. این سد فقط زبالههایی را میتواند جمعآوری کند که در سطح آب قرار دارند، اما ما هنوز نمیدانیم که چه میزان از پلاستیکهایی در اقیانوسها قرار دارند، روی آب معلق هستند.
منبع:دیجی کالا
No tags for this post.