کشف یک گردباد عظیم در سیاره‌ی نپتون

گردباد تیره‌رنگ منطقه‌ای با فشار بالا در اتمسفر نپتون است و اندازه‌ و اشکال مختلفی از آن در اتمسفر این سیاره وجود دارد. این لکه‌ها معمولا با ابرهای درخشانی همراه هستند. گردبادها باعث می‌شوند که هوا در ارتفاعات بالای اتمسفر به در جریان دربیاید. در این ارتفاعات گازها یخ زده و به کریستال تبدیل می‌شوند. این کریستال‌ها هم به نوبه‌ی خود ابرهای درخشان را تشکیل می‌دهد. این ابرها را می‌توانیم با تلسکوپ‌ها پیدا کنیم و منجم‌های آماتور هم روی زمین می‌توانند آنها را ببینند. اما فقط تلسکوپ هابل می‌تواند از قسمت تیره‌ی گردباد تیره‌رنگ دید داشته باشد.

image2hubbleneptunei1622aw.0

در نپتون قبلا هم لکه‌های سیاه زیادی پیدا شده است. اما معروف‌ترین آنها لکه‌ی تیره‌ای به نام «لکه‌ی سیاه» the Great Dark Spot است. در قسمت جنوبی اتمسفر این سیاره یک طوفان بسیار عظیم به اندازه‌ی زمین مشاهده شده بود. اولین بار فضاپیمای وویجر ۲ ناسا در سال ۱۹۸۹ این لکه‌ی سیاه بزرگ را مشاهده کرد، اما در نهایت قبل از سال ۱۹۹۴ این لکه ناپدید شد. لکه‌های نپتون بر خلاف طوفان‌های بزرگ مشتری که ده‌ها سال دوام می‌آورند، خیلی سریع می‌آیند و می‌روند.

ناسا هنوز اطلاعات زیادی درباره‌ی ساز و کار ظهور و ناپدید شدن این لکه‌های سیاه ندارد. ستاره‌شناسان همین‌طور به مشاهده‌ی این گردباد جدید ادامه‌ می‌دهند تا بهتر بفهمند که این طوفان‌ها از کجا می‌آیند و چرا ناپدید می‌شوند.

 

منبع:digikala

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا