نقش مهم خواب در افزایش یادگیری دانش آموزان

خواب خوب و کامل کودکان در سنین مدرسه با عملکرد بهتر دانش اموزان در فراگیری  دروس ریاضیات ، زبان و روخوانی و همچنین موفقیت های تحصیلی آینده آن ها مرتبط است.  

بر اساس تحقیقاتی که توسط پژوهشگران دانشگاه مک گیل و موسسه بهداشت روانی دانشگاه داگلاس  واقع در منطقه کبک کانادا انجام شده است ؛ ارتباط معنا داری بین کیفیت و میزان خواب کودکان و نوجوانان و سطح و شرایط تحصیلی ان ها وجود دارد.

 برخورداری کودکان از خواب بیشتر به کسب نمرات خوب در ریاضیات و زبان کمک بسیاری می کند اما قابل توجه است که این مساله در نمرات دروس علوم و هنر تاثیر خاصی ندارد.

پژوهشگران این تیم تحقیقاتی برای دستیابی به این نتیجه،  خواب تعدادی از کودکان  را به عنوان یک گروه آزمایشی مورد بررسی دقیق قرار دادند. در این تحقیقات الگوهای خواب همیشگی 75 کودک سالم در سنین مختلف 7 تا 11 سال به مدت پنج شب به وسیله یک دستگاه که همانند ساعت مچی به دست بسته می شود ، کنترل و درجه بندی شد.

نتایج به دست آمده بر اساس تجزیه و تحلیل این اطلاعات نشان می دهند که برخورداری کودکان از خواب بیشتر به کسب نمرات خوب در ریاضیات و زبان کمک بسیاری می کند اما قابل توجه است که این مساله در نمرات دروس علوم و هنر تاثیر خاصی ندارد.

در همین زمینه دکتر ریوت گروبر  از متخصصان روان شناسان بالینی کودکان در رابطه با این بررسی ها اظهار داشت که خواب کوتاه و یا کم یک عامل مهم مخاطره انگیز در عملکرد ضعیف تحصیلی کودکان به حساب می آید که معمولا نادیده گرفته می شود. در صورتی که پزشکان در مورد کیفیت و اندازه خواب کودک از والدین سوال کرده و در مورد اهمیت این موضوع برای آن ها توضیح دهند ، قطعا  پدر و مادر نسبت به اهمیت این مساله آگاه  می شوند  در حالی که این پرسش از سوی پزشک مطرح نشود ، والدین  از اهمیت این موضوع غافل خواهند شد.

دکتر گروبر در ادامه توضیحات خود اضافه کرد که غربالگری منظم برای مسائل خواب کودکان به ویژه برای دانش آموزانی که مشکلات درسی در مباحث ریاضی ، زبان و یا روخوانی دارند ، بسیار با اهمیت است.  لازم به ذکر است که عادت دادن کودکان به خواب زودهنگام و کامل ، در بهبود وضعیت تحصیلی آن ها نقش بسیار مهمی ایفا خواهد کرد .

این تحقیقات و پژوهش های محققان کانادایی و نتایج حاصل از آن در مجله Sleep Medicine منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا