حتی عمیق ترین نقاط اقیانوس نیز با زباله های انسانی پر شده اند
دراز گودال ماریانا به عنوان عمیق ترین نقطه ثبت شده در تمامی آب های جهان شناخته می شود و خانه گونه هایی بسیار متفاوت از جانوران است. این محیط دارای ساختار نور، صدا و موجودات زنده ای کاملا متفاوت است ولی یک چیز در آنجا با سایر نقاط کره زمین تفاوتی ندارد، شما حتی در این عمق نیز می توانید حجم قابل توجهی از زباله های تولید دست بشر را مشاهده کنید.
یکی از بزرگ ترین موارد آلوده کننده عمیق ترین نقطه اقیانوس های جهان، پلاستیک های مورد استفاده روزمره ما هستند که شامل مواردی مانند بطری های نوشیدنی نیز می شوند. نکته قابل تامل این است که حجم زباله های پلاستیکی PCB یافت شده در درازگودال مارینا از بسیاری از رودخانه ها و یا آب های ساحلی جهان نیز بیشتر بوده است.
محققان دانشگاه آبردین به تازگی نتایج مطالعات خود را در زمینه میزان آلودگی این درازگودال ارائه کرده اند. این نتایج به صورت غافلگیر کننده ای نشان از آلودگی شدید موجود در این منطقه دارند که به خودی خود بسیار نگران کننده به نظر می رسد. یکی از بزرگ ترین موارد آلوده کننده عمیق ترین نقطه اقیانوس های جهان، پلاستیک های مورد استفاده روزمره ما هستند که شامل مواردی مانند بطری های نوشیدنی نیز می شوند. نکته قابل تامل این است که حجم زباله های پلاستیکی PCB یافت شده در درازگودال مارینا از بسیاری از رودخانه ها و یا آب های ساحلی جهان نیز بیشتر بوده است.
دراز گودال مارینا با عمقی بیش از 10 هزار متر به عنوان یکی از دورافتاده ترین نقاط طبیعت شناخته می شود و انسان ها به تازگی توانسته اند تا تعدادی از گونه های عجیب و جدید را در آن شناسایی کنند و این امر نشان می دهد که پیش از این که انسان به صورت علمی بتواند به کاوش دقیق در این گودال بپردازد، آلودگی خود را در سطحی گسترده به آن انتقال داده است.
اوایل ماه جاری میلادی نیز محققان دانشگاه آکسفورد در تلاش برای یافتن یک نقطه پاک و بکر و دست نخورده در جهان ناموفق بودند و با توجه به این که حتی عمق 10 کیلومتری زیر آب نیز به شدت آلوده شده است، باید گفت که جمع بندی آنها کاملا درست به نظر می رسد.
منبع: Gizmodo
ترجمه: احمد محمد حسینی
No tags for this post.