تنها سه راس از گونه کرگدن‌های سفید شمالی در جهان باقی‌مانده است

گروهی از محققان آمریکایی، آلمانی، ایتالیایی و ژاپنی قصد دارند این گونه جانوری را از خطر انقراض نجات دهند.

طبق برنامه‌‌ریزی انجام شده قرار است در ماه اکتبر آخرین تخمک‌ها از دو گونه ماده گرفته شده و با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته باروری از جمله سلول‌های بنیادی و لقاح مصنوعی، جنین بوجود آید. این جنین تا پایان دوران بارداری توسط کرگدن ماده نیابتی حمل می‌شود و در نتیجه این امید وجود دارد که با این شیوه وضعیت گونه کرگدن سفید شمالی به وضعیت عادی بازگردد. این فرآیند در جهان در نوع خود اولین مورد خواهد بود.

با این وجود این برنامه و اجرایی شدن آن بحث برانگیز است. بسیاری از کارشناسان محیط زیست معتقدند بهتر است منابع مورد استفاده برای تولید جنین کرگدن سفید جهت حفظ دیگر گونه‌های کرگدن با سرمایه‌گذاری روی روش‌های بهینه حفظ و نگهداری آنها به کار گرفته شود.

این کارشناسان می‌گویند که اگر هنوز با دلایل انقراض این گونه مقابله نشده پس چه فایده‌ای دارد که گونه کرگدن‌های سفید شمالی حفظ شود؟ با این حال گروهی دیگر از کارشناسان معتقدند که با دستیابی به روشی پیشرفته برای حفظ گونه‌ها می‌توان در آینده و هر زمانی که نیاز بود برای حفظ هر گونه‌ای که زمانی برای باروری دچار مشکل بوده از علم کمک گرفت.

یکی از محققان موافق انجام این پروژه گفته است: در صورتیکه اقدامی صورت نگیرد کرگدن‌ها منقرض می‌شوند. همچنین نباید فراموش کرد وقتی فناوری‌های سلول بنیادی و لقاح مصنوعی معرفی شد قادر خواهیم بود از آنها برای نجات دیگر گونه‌های در معرض خطر هم استفاده کنیم. به طور مثال تنها سه یا چهار راس کرگدن از جزیره بورنئو در اندونزی باقی مانده که در قفس نگهداری می‌شوند و می‌توان با استفاده از این تکنولوژی آنها را هم نجات داد.

به گزارش ایسنا، کرگدن سفید شمالی در کشورهای مختلفی همچون اوگاندا، سودان جنوبی، جمهوری آفریقای مرکزی و جمهوری کنگو زیست داشته‌اند. در سال ۱۹۶۰ حدود ۲۰۰۰ راس کرگدن در طبیعت وجود داشته‌اند اما استفاده فزاینده از شاخ آنها در طب سنتی چین و برای درمان بیماری‌ها در ویتنام موجب رشد گسترده شکار غیرقانونی این حیوانات و کاهش شدید جمعیت آنها شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا