درمان سرطان با ویرایش ژن
قرار است هفته آینده یک کمیته مشورتی فدرال تشکیل شود تا بررسی یک پیشنهاد در جهت استفاده از روش ارزان و قدرتمند ویرایش ژن کریسپر برای اولین بار در انسان بپردازد.
این فناوری که با نام کریسپر (CRISPR) شناخته میشود، به دانشمندان امكان میدهد که بسيار دقیقتر و بهتر از همه روشهای پیشین، هر ژنی را در هر موجود زندهای ویرایش و تغییرات لازم را در آن اعمال كنند. به زبان ساده، کریسپر به معنی بریدن و جداکردن ژن معیوب از ترکیب ژنتیکی سلول است. این شیوه، سریعتر و ارزانتر و دقیقتر از شیوههای رایج فعلی در ویرایش ژن است.
بهاین ترتیب دانشمندان دریافتند این سیستم به آنها امکان میدهد با دقتی بیسابقه، هر ژنی را در هر کدام از 23 کروموزوم انسان تغییر دهند، بدون اینکه به جهش ژنتیکی نیاز باشد.
این آزمایش جدید که توسط محققان دانشگاه پنسیلوانیا انجام میشود، شامل برداشتن سلول های T از بیماران مبتلا به سرطان و سپس استفاده از روش ویرایش ژن کریسپر است. در این آزمایش ، محققان سلول های T را از بدن بیماران مبتلا به سرطان گرفته آنها را تغییر میدهند و مجددا به بدن بیمار بازمیگردانند. پس از بازگشت این سلولها به بدن بیمار آنها میتوانند سلولهای میلوم، ملانوم و تومور سارکوم را ردیابی کنند.
روشهای ویرایش ژن در انسان قبلا نیز انجام شده بود اما این فناوری جدید CRISPR / Cas9 از لحاظ نظری آسان تر و کارآمد تر است.
به گزارش ایسنا به نقل از گیزمودو ،محققان با استفاده از روش ویرایش ژن CRISPR / Cas9 به جایگزینی و یا حذف جهشهایی میپردازند که با بیماریهای انسانی متعدد مرتبط است.
به باور آنها این روش همچنین زمان و هزینه کمتری نسبت به سیستمهای ویرایش ژن پیشین دارد.
No tags for this post.