کشف شمار زیادی از مشتری های داغ در خوشه ستاره ای مسیه 67
مشتری های داغ به سیاره های فراخورشیدی اطلاق می شود که تقریبا به اندازه و جرم مشتری هستند، اما در فواصل نزدیکتری به دور ستاره های داغ خود می گردند.مسیه 67، میزبان 88 ستاره و تقریبا هم سن و سال خورشید است. دانشمندان معتقدند که منظومه شمسی در شرایطی شبیه شرایطی که در مسیه 67 دیده می شود، به وجود آمده است. به این دلیل است که ستاره شناسان این خوشه ستاره ای را سال ها مورد مطالعه قرار داده اند.
روبرتو ساگلیا ستاره شناس موسسه فیزیک فرازمینی 'ماکس پلانک'در یک بیانیه خبری توضیح داد: ما می خواهیم از یک خوشه ستاره ای باز، به عنوان یک آزمایشگاه برای کشف ویژگی های سیارات فراخورشیدی و تئوری های تشکیل سیاره استفاده کنیم.
وی افزود: در این خوشه ستاره ای نه تنها ستاره های بسیاری را که میزبان سیاره ها هستند، در اختیار داریم بلکه با محیط متراکمی نیز روبرو هستیم که ستاره ها باید در آن تشکیل شده باشند.
محققان تاکنون موفق به کشف شواهدی از وجود مشتری های داغ به میزان پنج درصد در اطراف سه ستاره از 88 ستاره در مسیه 67 شده اند.
این در حالی است که میزان مشتری های داغ در اطراف ستاره های خارج از خوشه ها کمتر از یک درصد است.
داده های مربوط به خوشه ستاره ای مسیه 67 توسط یک ابزار جستجوی سیاره به نام HARPS که در یک تلسکوپ در رصدخانه La Silla در شیلی نصب شده ، جمع آوری شده است.
یافته های محققان هفته جاری در یک مقاله جدید در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شد. ستاره شناسان معتقدند که مشتری های داغ احتمالا در نقطه دیگری تشکیل می شوند و در برهه ای در جریان تکامل خود مهاجرت کرده و به ستاره های میزبان خود نزدیکتر می شوند، با این حال آنها در مورد علت مهاجرت این سیاره ها مطمئن نیستند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس،به گفته محققان، انفجار بیشتر خوشه های ستاره ای، بهترین فرصت را برای توضیح تکامل مشتری های داغ در اختیار ستاره شناسان قرار می دهد.