بزرگ ترین آزمون آتش سوزی در فضا
سازمان ناسا در آخرین آزمایش مربوط به تعیین مقاومت سفینه های خود در برابر آتش سوزی به سراغ آتش زدن یک محفظه 16 در 37 اینچی (41 در 94 سانتی متری) رفته است. این محفظه در حقیقت از جنس الیاف فایبرگلاس ساخته شده است که بر روی یک سفینه سوار شده و در حال بازگشت به سوی زمین است.
سازمان ناسا در آخرین آزمایش مربوط به تعیین مقاومت سفینه های خود در برابر آتش سوزی به سراغ آتش زدن یک محفظه 16 در 37 اینچی (41 در 94 سانتی متری) رفته است.
پیش از این بزرگ ترین جسمی که سازمان ناسا در فضا آتش زده بود، ابعادی برابر با یک نوار صوتی را داشت و به همین دلیل نیز این آزمایش جدید می تواند بزرگ ترین آزمون این سازمان در راه بررسی وضعیت آتش سوزی در فضا باشد. متخصصان ناسا برای این طرح به دنبال راهکارهایی رفته بودند که از عدم انتشار آتش به نقاط دیگر اطمینان حاصل گردد و سپس به سراغ انجام آزمایش نهایی رفتند.
چند ساعت پس از شروع روز 14 ژوئن و ارسال سفینه حامل این محفظه که سیگنوس نام داشت به سوی ایستگاه بین المللی فضایی بود که محموله آن از راه دور توسط متخصصان به آتش کشیده شد. پیش از توقف این نمونه، محموله یاد شده هزاران کیلومتر مسیر را طی کرده بود و به این ترتیب انتظار می رود که به زودی تصاویری در این زمینه از سوی ناسا منتشر گردند.
البته هنوز اطلاعات مربوطه به زمین نرسیده اند و احتمالا امروز شاهد این باشیم که متخصصان ناسا بتوانند نخستین داده های مربوط به این آزمایش بی سابقه را دریافت کرده و تحلیل کنند و به این ترتیب به زودی اطلاعات تکمیلی به رسانه های جهان ارائه خواهند شد.
گفته می شود که سازمان ناسا قصد دارد تا دو آزمایش دیگر را با ماده های مختلف و در شرایط مختلف انجام بدهد که یکی از آنها سفایر 2 نام دارد که شامل سوزاندن موادی در ابعاد 5 در 30 سانتی متر با دسترسی محدود به اکسیژن است. آزمایش دیگر ناسا نیز سفایر 3 نام خواهد داشت که هدف از آن سوزانده شدن یک محموله بزرگ دیگر است.
منبع: Engadget
ترجمه: احمد محمد حسینی
No tags for this post.