پاکسازی پسماند رادیواکتیو نیروگاه های هسته ای با کریستال نانو متخلخل

 انرژی هسته ای از ارزان قیمت ترین جایگزین ها برای سوخت های فسیلی مبتنی بر کربن است. اما نیروگاه های بازفرآوری سوخت هسته ای گاز پسماندی تولید می کنند که مقابله با آن گران و خطرناک است.
گروهی از دانشمندان که ریاست آنها را محققان دانشکده پلی تکنیک فدرال لوزان و همکاران آمریکایی آنها برعهده داشتند، با تصویربرداری از صدها هزار ماده، ماده ای کشف کردند که می تواند گازهای ضایعات هسته ای را به صورت ارزان قیمت تر، ایمن تر و موثرتر جذب کند.
این دستاورد در مجله Nature Communications منتشر شده است.
در جریان عملیات نیروگاه های بازفراوری سوخت هسته ای، نوکلئیدهای رادیواکتیو فرار مانند زنون و کریپتون به عنوان محصولات فرعی تولید و آزاد می شوند. روش های فعلی تسخیر و پاکسازی این گازها شامل تقطیر در دماهای بسیار پایین می شود که از لحاظ صرف انرژی و سرمایه گران قیمت است و خطر انفجار نیز به دنبال دارد.
اما اکنون دانشمندان ماده ای معرفی کرده اند که می تواند به عنوان یک جایگزین کارآمد، ارزان و بی خطر تر برای جداسازی زنون و کریپتون در دمای اتاق مورد استفاده قرار گیرد.
این ماده که با نام اختصاری SBMOF-1 شناخته می شود، یک کریستال نانو متخلخل و متعلق به طبقه ای از مواد است که در حال حاضر برای پاکسازی دی اکسید کربن منتشر شده و سایر آلاینده های خطرناک استفاده می شود.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی یورک آلرت،محققان در این مطالعه با غربالگری پایگاه های بزرگ داده مواد از بیش از 125 هزار مرکز داوطلب و با استفاده از شبیه سازی های مولکولی، ساختارهایی را کشف کردند که می توانند زنون و کریپتون را تحت شرایط مشابه بازفراوری پسماند هسته ای جدا کنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا