طرحی برای ساخت آسمان خراشی بدون سایه
اگر چه آسمان خراش ها بهترین راه حل برای ساختن خانه در شهر های پر تراکم است، ولی این سازه ها با ایجاد سایه، باعث خشم و ناراحتی افرادی که در تراز های پایین تر برج یا اطراف آن زندگی می کنند، می شود. یک راه حل این است : ساخت دو آسمان خراش که به کمک یکدیگر و بازتاب نور خورشید، کمترین سایه را ایجاد می کنند.
قرار است در برنامه توسعه شهر لندن، 250 آسمان خراش که هر کدام با ایجاد سایه خیابان نزدیک خود را تاریک می کنند، ساخته شود. در این راستا، مهندسان معمار شرکتی واقع در لندن، تصمیم گرفتند که آیا می توانند سازه ای را طراحی کنند که سایه ایجاد نکند؟ مهندسان با بهره گیری از مدلسازی کامپیوتری، دو برج با آینه های بزرگ را طراحی کردند. سطح شیشه ای ساختمان شمالی با کمک ساختمان جنوبی نور را به سمت منطقه سایه هدایت می کند ولی باید انحنای شیشه ها به گونه ای تعریف شود که در طول شبانه روز عملکرد مناسبی جهت انعکاس نور داشته باشند. همچنین باید دقت شود که این شیشه ها فقط وظیفه انعکاس نور را دارند و نباید با تمرکز اشعه خورشید موجب افزایش درجه حرارت شوند.
مهندسان برای رسیدن به شکل مورد نظر برای دو برج در ابتدا نرم افزاری را برای این منظور که مقدار حداکثر نور تابشی خورشید به زمین را نشان می دهد، طراحی کردند. به کمک این نرم افزار مهندسان هر طرح پیشنهادی را مورد بررسی قرار می دهند و بهترین گزینه جهت ساخت را انتخاب می کنند. همچنین برای رسیدن به بهترین طرح، مهندسان باید الزامات دیگر طراحی مانند بهره گیری مناسب از فضا را نیز رعایت کنند. پس از چندین سعی و خطا، مهندسان موفق شدند به شکل مورد نظر دست بیابند که سایه را تا 60 درصد کاهش می دهد.
این طرح در منطقه گین ویچ (Greenwich) انگلستان واقع شده است ولی مسئول پروژه به این نکته اشاره دارد که نرم افزار طراحی شده می تواند برای هر برجی و در هر جای جهان که باشد، مورد استفاده قرار گیرد و تنها کافی است موقعیت و زمان عبور خورشید به نرم افزار داده شود. این نرم افزار می تواند به آسمان خراش های جدید شهر نیویورک کمک کند تا مانع از عبور نور خورشید نشوند و همچنین در کشور های چین و هند که ساخت آسمان خراش ها به سرعت در حال توسعه است.
اتحادیه ساختمان های بلند از این سازه به عنوان بهترین سازه جهان یاد کرد و قطعا زمان زیادی را صرف طراحی سازه در جهت کمک به محیط زیست انجام داده است.
No tags for this post.