کاهش خطر بیماری‌های ژنتیکی در کودکان با روش جدید لقاح مصنوعی

دانشمندان دانشگاه نیوکاسل نخستین تحلیل دقیق جنین‌های انسانی را انجام داده‌اند که با استفاده از روش جدید برای کاهش انتقال بیماری‌های ژنتیکی از مادر به کودکان متولد شده بودند.این روش که "انتقال زودهنگام پیش هسته" نام دارد، شامل پیوند دی‌ان‌ای هسته از یک تخمک بارور به درون یک تخمک اهدایی در روز  لقاح است که از میتوکندرای سالم برخوردار است.

این تحقیق شامل بیش از ۶۰۰ تخمک از ۶۴ زن اهداکننده بود که نشان می‌دهد فرآیند جدید بطور نامطلوب بر رشد انسان تاثیر نگذاشته و بشدت سطح میتوکندریای معیوب را در جنین کاهش می‌دهد.نتایج این تحقیق تحت بررسی هیات کارشناسان علمی سازمان لقاح انسانی و جنین‌شناسی قرار خواهد گرفت که در نهایت در مورد اعطای مجوز به آن برای استفاده در کلینیک تصمیم خواهند گرفت.

کلینیک‌های دارای مجوز به زوجهای دارای بیماری‌های میتوکندریایی برای استفاده از روش انتقال پیش‌هسته به منظور برخورداری از کودکان سالم کمک خواهند کرد.

مطالعات گسترده انجام شده با همکاری محققان دانشگاه آکسفورد و موسسه فرانسین کریک نشان دادند که جنین‌های تولید شده با روش جدید با نمونه‌های تولید شده با روش‌های متعارف لقاح مصنوعی غیرقابل تمایز هستند.

بررسی هزاران ژن درون هر سلول نشان داد که هیچ تفاوتی میان دو جنین وجود ندارد. همچنین هیچ افزایشی در ناهنجاری‌های کروموزومی که می‌تواند به سقط جنین یا نقایص هنگام تولد شوند، مشاهده نشد.

این یافته‌ها اطمینان داده‌اند که رویکرد جدید هیچ اثر مضری بر رشد اولیه جنین ندارد. آن‌ها همچنین نشان دادند که روش جدید منجر به کمترین میزان انتقال دی‌ان‌ای میتوکندریایی عامل بیماری (کمتر از دو درصد) به جنین‌ها شد.به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس،این یافته‌ها در مجله نیچر منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا