باکتری های زنده، جدیدترین انبار داده های بشر

شاید بتوان فناوری دستکاری ژنتیکی CRISPR را یکی از بزرگ ترین دستاوردهای بشر در چند دهه اخیر به حساب آورد زیرا این فناوری به معنای واقعی کلمه توانسته است تا در سطوح مختلف علمی تحولاتی بزرگ را به وجود بیاورد. در آخرین نمونه از این تحولات نیز شاهد این امر هستیم که صنایع کامپیوتر نیز از مزایای CRISPR بهره مند شده اند.

تفاوت اصلی استفاده از CRISPR برای این امر این است که این داده ها بر روی باکتری های زنده ذخیره شده اند در حالی که در نمونه های قبلی این فرایند به صورت کاملا مصنوعی انجام می شده است.

در این فرایند شاهد این هستیم که دانشمندان توانسته اند تا داده ها را بر روی باکتری ها ذخیره کنند. البته ذخیره سازی داده های اطلاعاتی بر روی باکتری را نمی توان دستاورد جدیدی دانست زیرا پیش از این نیز دانشمندان موفق به دستیابی به آن شده بودند ولی تفاوت اصلی استفاده از CRISPR برای این امر این است که این داده ها بر روی باکتری های زنده ذخیره شده اند در حالی که در نمونه های قبلی این فرایند به صورت کاملا مصنوعی انجام می شده است.

این تحقیقات توسط دو دانشمند برجسته از دانشگاه هاروارد انجام شده است که ست شیپمن (Seth Shipman) و جف نیوالا (Jeff Nivala) نام دارند. نیوالا در این باره می گوید: «ما موفق شده ایم تا به صورت مستقیم داده ها را بر روی ژن ها ذخیره کنیم. با وجود این که مقدار داده هایی که ما می توانیم بر روی ژن ها ذخیره کنیم در حال حاضر در مقایسه با مدل های مصنوعی کاملا ناچیز به حساب می آید، باز هم ما معتقدیم که این روش می تواند در آینده برتری های زیادی را نسبت به سایر روش ها داشته باشد.»

این مزایا شامل مواردی هوشمندانه هستند که یک نمونه مهم از آنها این است که می توان به باکتری یاد داد تا بتواند انواع خاص اطلاعات را شناسایی کرده و به کمک این روش به سراغ میکرو ارگانیزم های غیر مرتبط با اطلاعات یاد شده برود.

منبع: gizmodo

ترجمه: آناهیتا عیوض خانی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا