کلیه مصنوعی پوشیدنی، امیدی برای بیماران دیالیزی
به گزارش ایرنا از رویترز هلث، بیش از دو میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل نارسایی کلیه به دیالیز نیاز دارند که علاوه بر آن، مجبور هستند محدودیت هایی را در زمینه خوردن و نوشیدن رعایت کنند.دیالیزهای بیشتر و طولانی تر نتایج بهتری دارند اما دستگاه های دیالیز فعلی قابل حمل نیستند و آزادی عمل و توانایی بیماران را برای شرکت در فعالیت های معمول زندگی روزمره محدود می کند.
دکتر جاناتان هیمل فارب از دانشگاه واشنگتن در سیاتل و همکارانش یک کلیه مصنوعی قابل پوشیدن ابداع کرده اند که به طور مداوم کار می کند. مطالعات پایلوت اولیه روی این کلیه مصنوعی در طی هشت ساعت درمان، نشان داد که این دستگاه در تصفیه خون موثر است.
محققان همچنین نتایج آزمایش 24 ساعته این کلیه مصنوعی پوشیدنی را در 11 بیمار که در مرحله آخر بیماری کلیه قرار داشتند و به طور متوسط 15 ماه تحت دیالیز قرار گرفته بودند، گزارش دادند.
پنج بیمار دوره برنامه ریزی شده و 24 ساعته درمان را کامل کردند و نتیجه این بود که عملکرد دستگاه طبق انتظار است.
محققان گزارش دادند که این دستگاه در زمینه پاکسازی خون از اوره، کراتینین، فسفر و همه محصولات زائد موفق بود و آب و نمک بیش از حد را نیز از خون جدا کرد.
پژوهشگران کلیه مصنوعی پوشیدنی را جایگزین خوبی برای همودیالیز روزانه (شبانه) می دانند که در صورت اجرایی شدن، گام بزرگی به جلو در مقایسه با همودیالیز معمولی در (درمانگاه) برای مدت سه بار در هفته است.
آنها در عین حال در گزارش مربوط به این دستگاه که در نشریه JCI Insight منتشر شد، نوشتند که با وجود رضایت خاطر بیمارانی که از این دستگاه استفاده کرده بودند، اما ادامه آزمایش ها را به پس از رفع برخی مشکلات فنی موکول کرده اند.