مقاله پژوهشگر ایرانی بعنوان مقاله برتر ماه انتخاب شد

حسام‌الدین شعبانی، مجری طرح عنوان طرح تحقیقاتی خود را «طراحی سوییچ آگاه از اتلاف و الگوریتم تشخیص عدم بن‌بست برای شبکه‌های ارتباطی نوری در مقیاس درون تراشه» ذکر کرد و گفت: امروزه داشتن پردازنده‌های قدرتمند به منظور انجام محاسبات پیچیده، به یک نیاز حیاتی برای کاربردهای گوناگون روزمره نظیر ایجاد اپلیکیشن‌­های جدید در تبلت­ها و تلفن‌های هوشمند تبدیل شده است.

وی با بیان این‌که از این رو شاهد افزایش تعداد هسته‌های پردازشی موازی در تراشه‌های امروزی هستیم، ادامه داد: این افزایش تعداد هسته‌­ها می­‌تواند ارتباطات الکتریکی جاری را با چالش­های جدی در کارایی سیستم نظیر توان مصرفی و پهنای باند ارتباطی روبه‌رو کند.

شعبانی با بیان این که با پیشرفت‌های اخیر تحقیقاتی در زمینه تکنولوژی­‌های نانو سیلیکون نوری، بستری مناسب برای بکارگیری از ارتباطات نوری به عنوان کاندیدایی مطلوب برای رفع چالش­های موجود فراهم کرده است، اظهار کرد: سوییچ­‌ها از اجزای مهم در طراحی شبکه­‌های ارتباطی نوری هستند به همین دلیل در این مقاله سوییچ نوری عاری از بن بست Helix-h به منظور بهبود در پارامترهای لایه فیزیکی و کارایی شبکه ارائه شده است.

به گفته مجری طرح با استفاده از محیط شبیه­‌سازی ارائه شده توسط تیم تحقیقاتی Lightwave دانشگاه کلمبیای ایالت متحده، بر روی Helix-h مطالعات موردی کاربردی و ارزیابی با ابزارهای محک‌زنی ترافیکی انجام شد.

شعبانی یادآور شد: بر اساس نتایج بدست آمده شاهد کاهش چشمگیر اتلاف در شبکه­‌های نوری خواهیم بود که موجب بهبود در چگالی پهنای باند و مقیاس‌­پذیری شبکه­‌های با تعداد هسته­‌های پردازشی زیاد می­‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین شاهد بهبود چشمگیر در پارامترهای کارایی سیستم  نظیر پهنای باند، راندمان انتقال و تاخیر در همبندی­‌های ارتباطی نوری پرکاربرد هستیم.

دانش آموخته واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ارائهالگوریتمی جامع با بکارگیری از تئوری گراف­ها، بمنظور تشخیص بن بست در سوییچ­‌های نوری را از دیگر نوآوری‌های این مقاله نام برد و افزود: این امر موجب ساده‌تر شدن تشخیص بن بست در طراحی سوییچ‌ها شده است، ضمن آن که قابلیت ارزیابی برای سوییچ‌های نوری با هر تعداد پورت را ایجاد می­‌کند  

مجله IEEE Transactions on computers از قدیمی‌ترین مجلات ISI زیر مجموعه IEEE Transactions است. این مجله زیر نظر Computer Society IEEE بوده که قدمت 70 ساله دارد و از بدو تاسیس (در سال 1952) همواره در برخی زمینه‌­های کامپیوتری نظیر علوم کامپیوتر جزو مراجع اول مورد استناد در دانشگا‌‌ه‌­های معتبر دنیا به شمار می­رود.

این مقاله با عنوان  "Loss-Aware Switch Design and Non-Blocking Detection Algorithm for Intra-Chip Scale Photonic Interconnection Networks" در مجله معتبر IEEE Transactions on computers که از معتبرترین مراجع علمی شناخته شده در دنیا است، به عنوان مقاله برجسته ماه ژوئن انتخاب شد.

براساس رده بندی سایت Scimago در طول سال‌های اخیر در اکثر زمینه­‌های کامپیوتری، جایگاه این مجله در سطح  Q1)بالاترین سطح) در نظر گرفته شده است.

پی دی اف این مقاله به مدت یک ماه بصورت رایگان قابل دریافت است. علاوه بر این ویدیویی به زبان انگلیسی توسط حسام الدین شعبانی و همچنین ویدیویی به زبان چینی توسط دکتر Liu تهیه شده که هر دو به شرح مختصری از این مقاله پرداخته‌اند. تمامی این­ موارد بر روی صفحه اول سایت مجله به نشانی اینترنتیhttps://www.computer.org/web/tc   قابل دسترس است

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا