مسائل در عصر توسعه پایدار تنها با مشارکت جهانی حل می شود
جفری ساکس روز دوشنبه در سخنرانی خود در خصوص اهداف توسعه پایدار در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: امروز در جهان با مسائل مهمی روبرو هستیم که از جمله آنها می توان به بحران آب، جنگل زدایی، مصرف انرژی، افزایش جمعیت و غیره اشاره کرد و همگان در برابر این مسایل مسوول هستند.
مشاور ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد ادامه داد: توسعه پایدار یک مفهوم جامع است که دامنه آن از فلسفه و سنت ها گرفته تا فناوری های جدید، گسترده شده است و در تالیف اهداف جهانی توسعه پایدار تاثیر دارند.
ساکس با اشاره به اهداف توسعه هزاره مبنی بر کاهش فقر جهانی گفت: نمودار فقر در جهان اکنون رو به کاهش است و اولین هدف توسعه پایدار این است که جهان بدون فقر داشته باشیم و میزان فقر در سال 2030 میلادی نزدیک به صفر باشد.
وی از بین بردن نابرابری های اجتماعی، نابرابری های جنسیتی، برقراری صلح و عدالت را از اهداف توسعه پایدار عنوان کرد.
ساکس همچنین به ایجاد شهرها و اجتماع های پایدار به عنوان بخش دیگری از اهداف توسعه پایدار در زمینه محیط زیست اشاره کرد و گفت: باید در برابر تولید و مصرف، تغییرات اقلیمی، محافظت از اقیانوس ها و دریاها مسئول باشیم.
وی مشارکت جهانی را از دیگر اهداف توسعه پایدار برشمرد و تاکید کرد: دستیابی به اهداف توسعه پایدار تنها با مشارکت جهانی امکان پذیر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه کلمبیا در خصوص گرمایش زمین نیز گفت: زمین در سال 2015 گرم ترین زمان خود را سپری کرد و ماه های آن نیز در قیاس با سال های گذشته گرمتر بود.
ساکس گفت: این گرمایش پیامدهای مختلف زیادی برای جهان دارد که از جمله آنها می توان به سیل های شدید، خشکسالی، خطرات ناحیه ای و طوفان های شدید و بروز طوفان های شن و خاک در ایران که ناشی از کشورهای همسایه این کشور است، اشاره کرد.
وی تاکید کرد: درصورت ادامه روند گرمایش زمین و درصورتی که دمای زمین چهار تا شش درجه گرمتر شود، با یک فاجعه جهانی روبرو خواهیم شد.