زمین، سیارهای شهری +اینفوگرافیک
روند شهرنشینی در نواحی مختلف متفاوت است. در دهههای پیش، تراکم شهرنشینان بیشتر در اروپا و آمریکای شمالی بود ولی گفته میشود که تا سال 2030 آفریقا و آسیا بیشترین تراکم شهری را خواهند داشت. علاوه بر این، در چند دهه پیش رو، در بین تمامی شهرهای قاره آسیا تنها 3 شهر چین، هند و نیجریا 1 میلیارد جمعیت شهرنشین به کره زمین خواهند افزود. حال، باید توجه داشت که این روند با افزایش نیاز برای غذا، انرژِی، آب و مواد دیگر همراه است. بسیاری از شهرها شروع به تصاحب زمین های کشاورزی و طبیعی کرده اند و از آنجایی که مردم معمولا مشتاق به زندگی در سایه طبیعت هستند شهرسازی بیشتر به سمت کانون تنوع زیستی روی آورده است. ردپای زیست محیطی (اکولوژیکی) یک شهر اغلب 200 برابر بزرگتر از خود شهر است.
تاثیر شهرنشینی بر محیط را میتوان در آلودگی آب و هوا و همچنین تولید صداهای مختلف و نور مصنوعی مشاهده کرد. یکی از مهم ترین مسائل در افزایش شهرسازی مسئله گرم شدن شهرهاست. دما در شهرها به دلیل وجود آسفالت و آجر جذب شده و سپس به محیط بازمیگردد و به همین دلیل، دمای شهرها در شبانه روز نسبت به مناطق اطراف بیشتر است.
مسئله مهم دیگر این است که سطوح غیر قابل نفوذی که در شهرها استفاده میشود از ورود آب به خاک جلوگیری کرده و در نتیجه سبب ایجاد سیل و رواناب آلوده میشود. با این حال، لازم به ذکر است که شرنشینی و شهرسازی نکات مثبتی نیز دارد. تراکم جمعیت در نواحی نسبتا کوچک موقعیتی بسیار مناسب برای بهبود بهرهوری است. به عنوان مثال، با به کار بردن سیاستهای صحیح و مفید، میتوان مصرف انرژی را در شهر به کمتر از نواحی اطراف رساند و یکی از روشهای آن استفاده از مصالحی است که دما را به بیرون از ساختمان انتقال ندهد.
مترجم: الهام حقرضایی
منبع: sciencemag
No tags for this post.