مطالعه تاثیر شبکه های اجتماعی روی نوجوانان

پژوهشگران در مطالعات جدید خود دریافتند تاثیر دریافت لایک در شبکه های اجتماعی در مغز نوجوانان مشابه واکنشی است که در هنگام دریافت جایزه، شکلات یا پول در مغز آن ها رخ می دهد.

در این مطالعات، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس – ایالات متحده آمریکا اقدام به بررسی و مطالعه بخش هایی از مغز نوجوانانی کردند که در هنگام دریافت جایزه واکنش نشان می دهد.

زمانی که نوجوانان با تصاویر اشتراک گذاشته شده خود به همراه تعداد زیادی لایک رو به رو می شوند، می توان فعالیت مغزی گسترده ای را در بخش های مختلف مغز آن ها مشاهده کرد. بیشترین تغییرات رخ داده در منطقه شیارهای مغزی دیده می شود که با نام nucleus accumbens شناخته شده و عموما در هنگام دریافت جایزه، فعالیت بیشتری در این منطقه دیده می شود.

در نتیجه این پژوهش ها مشخص شد، هنگامی که این نوجوانان شاهد پسندیده شدن عکس ها یا مطالب خود توسط عده زیادی از افراد می شوند، رویدادی مشابه دریافت جایزه در مغز آن ها رخ می دهد. در این مطالعات 32 نوجوان در فاصله سنی 13 تا 18 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. پژوهشگران از این نوجوانان درخواست کردند تا تصاویری را در شبکه های مجازی به اشتراک گذاشته و در ادامه و هنگامی که این افراد در حال مشاهده تعداد لایک های دریافت شده در هر یک از این تصاویر بودند، از مغز آن ها به روش ام آر ای ، تصویر برداری شد.

قابل توجه است که هرچه میزان اقبال و رویکرد به این تصاویر از سوی افراد گروه سنی مشابه بیشتر بود، تاثیرات رخ داده در مغز این نوجوانان نیز بیشتر نمایان می شد.

در همین رابطه لورن شرمن سرپرست این تیم تحقیقاتی و استاد دانشگاه کالیفرنیا اعلام کرد: زمانی که این نوجوانان با تصاویر اشتراک گذاشته شده خود به همراه تعداد زیادی لایک رو به رو می شوند، می توان فعالیت مغزی گسترده ای را در بخش های مختلف مغز ان ها مشاهده کرد. بیشترین تغییرات رخ داده در منطقه شیارهای مغزی دیده می شود که با نام nucleus accumbens شناخته شده و عموما در هنگام دریافت جایزه، فعالیت بیشتری در این منطقه دیده می شود. لازم به توضیح است که به باور متخصصین ، این بخش از مغز در دوران نوجوانی شاهد حداکثر فعالیت خود است.

شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی علوم روان شناسی یا Psychological Science  منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا