مبارزه با سرطان با یک پروتئین جدید

این پروتئین دارای پتانسیل‌ زیادی برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله سرطان است.

ProAgio که از یک پروتئین انسانی ایجاد شده، گیرنده های سطح سلول اینتگرین αVβ₃ را در محلی جدید هدف قرار می‌دهد که قبلا توسط دانشمندان دیگر هدف قرار نگرفته است.

محققان دریافتند که پروتئین ProAgio آپاپتوزیس یا خزان یاخته ای که دارای فرآیند مرگ برنامه ریزی شده است، سلول‌های بیان اینتگرین αVβ₃ را هدف قرار داده و از بین می‌برد.

به گفته محققان این پژوهش، بیان غیرطبیعی αVβ₃ با توسعه و پیشرفت تعدادی از بیماری‌ها در ارتباط است.

اینتگرینها، پروتئینهای سطح سلولی هستند که در اتصال سلول به ماتریکس خارج سلولی نقش دارند. اینتگرین‌ها همچنین به عنوان گیرنده‌هایی عمل می‌کنند که می‌توانند باعث فرستاده شدن پیام‌ها به درون سلول‌ها بشوند و موجب تنظیم شکل سلول، مهاجرت سلول و همچنین چرخه سلول شوند.

اینتگرین αVβ₃ توسط بسیاری از دانشمندان به عنوان یک هدف بالقوه برای داروهایی که از التهاب و رشد عروق خونی جدید جلوگیری می‌کنند شناخته شده است . این اینتگرین در سلول‌های عروق خونی جدید، ماکروفاژهای فعال شده (سلول های ایمنی که در دفاع اول در برابر عفونت موثر هستند) و برخی از سلول های سرطانی که متاستاز شده یا به سایر نقاط از سلول‌های بدن و استخوان گسترش یافته اند نقش بسیار مهمی دارند.

دانشمندان در این پژوهش گامی منحصر به فرد را برداشته و یک پروتئین را طراحی کردند که به نواحی مختلف متصل می‌شود. هنگامی که این پروتئین به محل متصل می‌شود، به طور مستقیم باعث مرگ سلولی می‌شود.

در نتیجه دانشمندان قادر به کشتن سلول‌های پاتولوژیک و سپس قادر به از بین رفتن بیماری هستند.

در این پژوهش، محققان آزمایشهای گسترده سلولی و مولکولی، را برای تایید تعامل بین ProAgio با اینتگرین αVβ₃ انجام داده اند. آنها دریافتند ProAgio القا شده با مرگ برنامه ریزی شده از آنزیم کاسپاز 8(آنزیمی که نقش اساسی در مرگ سلولی برنامه ریزی شده ایفا می کند) در منطقه سیتوپلاسمی اینتگرین αVβ₃ استفاده می‌کند.

در این آزمایشات مشخص شد که ProAgio در القای مرگ سلولی از عوامل دیگر که تاکنون مورد آزمایش قرار گرفته، بسیار موثرتر بوده است.

علاوه بر این، آزمایش با مدلهای موش سرطانی نشان داد که ProAgio به شدت می‌تواند رشد تومور را مهار کند. تجزیه و تحلیل بافت نشان داد که این پروتئین به طور موثر مانع از رشد عروق خونی تومور شده، در حالی که رگ های خونی موجود را تحت تاثیر قرار نمی دهد.

آزمونهای سم شناسی همچنین نشان داد که ProAgio برای بافت و اندامهای سالم در موش سمی نیست.

به گزارش ایسنا، این یافته ها در مجله Nature Communications منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا