ارتباط سیگار کشیدن در دوران بارداری و ابتلا کودک به شیزوفرنی
دکتر سولجا نیملا، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه یولو فنلاند، در این باره می گوید: «بزرگ ترین مطالعه ما رابطه بین قرارگیری در معرض نیکوتین در دوره جنینی و ابتلا به شیزوفرنی را نشان می دهد.»
یافته های این مطالعه برای اولین بار براساس تحلیل نمونه های خونی قرارگیری جنین در معرض نیکوتین ارائه شده است که به مراتب موثق تر از داده های جمع آوری شده از سیگارکشیدن مادر است.
به گفته نیملا، دلایل بروز شیزوفرنی بسیار پیچیده است و این احتمال وجود دارد که قرارگیری جنین در معرض دود سیگار تنها علت شیزوفرنی نباشد و احتمالا تاثیر متقابل عوامل ژنتیکی و زیست محیطی هم نقش داشته باشد.
به گفته محققان، تحقیق قبلی نشان داده بود که بین ۱۲ تا ۲۵ درصد تمام زنان باردار در کشورهای غربی سیگار می کشند.
مشکل اینجاست: هنگامیکه مادر باردار سیگار می کشد، نیکوتین به آسانی به جفت منتقل شده و وارد جریان خون جنین می شود. این مسئله ریسک بروز عوارض گوناگونی را به همراه دارد که می تواند بر مغز نوزاد تاثیر گذارد.
پژوهش جدید متمرکز بر حدود ۱۰۰۰ نوجوان و جوان فنلاندی بود که مبتلا به شیزوفرنی تشخیص داده شده بودند. به منظور تعیین میزان قرارگیری این شرکت کنندگان در معرض دود سیگار در دوره جنینی، محققان داده های بدست آمده از نمونه های خونی مادران شان را آنالیز کردند. محققان در این زمینه از گزارش نمونه های خونی از آزمایشات متداول زنان باردار برای آزمایشHIV، سیفیلیس و هپاتیت که در فنلاند متداول است، استفاده کردند.
به گزارش مهر، بعد از در نظر گرفتن سن مادر باردار، وزن کودک در حین تولد و سابقه اختلالات روانی مادر، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف شدید نیکوتین در دوره بارداری با افزایش ۳۸ درصدی ریسک ابتلا به شیزوفرنی در بین نوزادان همراه است.
No tags for this post.