احتمال ابتلا به سرطان در استفاده طولانی مدت از گوشیهای موبایل
در این آزمایش مشخص شد احتمال شیوع دو تومور به نام های گلیوم (Glioma) در مغز و شوانوما (Schwannoma) در قلب موش های نری که در معرض فرکانس های مشابه تلفن همراه قرار گرفته بودند، وجود دارد و این در حالیست که احتمال تشکیل این دو تومور در مغز و قلب موش های ماده مشاهده نشد.
اخیراً سخنگوی مرکز تحقیقاتی نام برده عنوان کرد که پژوهش هایی که تا به امروز در خصوص تاثیر استفاده از گوشی های هوشمند و احتمال ابتلا به سرطان انجام گرفت، به نوعی این احتمال را رد می کردند و این در حالیست که در مطالعه صورت گرفته توسط این مرکز، از شواهدی هرچند اندک بر بروز سرطان در اثر استفاده از موبایل حکایت دارد.
آن ها در این آزمایش، موش ها را به مدت 11 ساعت در روز در معرض تشعشعات گوشی های هوشمند قرار دادند و مشخص شد که در مغز 11 موش از 540 موش، نوعی تومور بدخیم و در قلب 19 موش نیز، تومور دیگری شکل گرفت.اما در بدن موش هایی که در گروه کنترل قرار داشتند و در معرض این تشعشعات قرار نگرفته بودند، هیچ علامت و نشانه ای از شیوع تومور مشاهده نشد. اما بنا به دلایلی، زودتر از موش هایی که در معرض سیگنال های موبایل قرار گرفته بودند، مردند.
به طور کل، نوع تشعشعات گوشی های هوشمند به گونه ایست که نمی تواند باعث بروز سرطان در افراد شود چرا که از قدرت کافی برای تغییر DNA برخوردار نیست و همین امر موجب تعجب پژوهشگران شده است که چرا تومورهایی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، در این آزمایش در برخی موش های نر مشاهده شدند. برخی از پژوهشگران، شیوع این دو تومور را اتفاقی دانسته و آن را ناشی از تشعشعات ندانسته اند.
با این حال، هنوز به طور قطع نمی توان در خصوص سرطان زا بودن تشعشعات موبایلی اظهار نظر کرد و آقای جان بوچر، مدیر مرکز تحقیقاتی National Toxicology Program عنوان کرد که فعلاً جواب قاطعی برای ارتباط میان موبایل و سرطان نداریم و آزمایش جدید ممکن است این احتمال را تایید و یا رد کند.
به گزارش تک شات، جالب است که از دهه 1980 یعنی زمانی که گوشی های موبایل در بازارهای جهانی فراگیر شدند، هیچ نشانه ای از افزایش احتمال به سرطان در اثر استفاده از این دستگاه ها مشاهده نشده است.
No tags for this post.