افزایش ریسک ابتلا به بیماری کلیه با چاقی
تشخیص زودهنگام بیماری مزمن کلیوی مانع از پیشرفت آن به شکل نارسایی کلیه می شود. متاسفانه در سال های اخیر نرخ ابتلا به این بیماری در سراسر جهان افزایش قابل توجهی داشته است که بخشی از آن به خاطر دمای بالای ناشی از تغییرات آب و هوا و کم آبی بدن است.
در مطالعه جدید، محققان دانشکده پزشکی آلبرت انیشتین به رابطه بین چاقی و ابتلا به بیماری مزمن کلیوی پی برده اند. محققان دریافتند جدای از کم آبی و دیابت، که هر دو علت اصلی دو سوم موارد ابتلا به بیماری کلیه است، چاقی هم عامل قوی ابتلا به این بیماری است.
دکتر مایکل ملامد، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «از آنجائیکه گزینه های درمانی برای بیماری کلیه محدود است، پیشگیری بهترین راه حل است. هرچقدر سبک زندگی افراد جوان سالم تر باشد، سلامت کلیه ها در سنین بالا بهتر خواهد بود.»
این تیم تحقیق، داده های سلامت حدود ۷۰۰۰ زن غیرباردار را با استفاده از اطلاعات بدست آمده از نظرسنجی سلامت انجام شده بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۰ بررسی کردند.
چاقی شکمی در این افراد به صورت اندازه دور کمر ۱۰۰ سانتی متر برای مردان و ۹۰ سانتی متر برای زنان تعریف شده بود.
به گزارش مهر، یافته ها نشان داد ۱۶ درصد این افراد دارای میزان آلبومینوریا یا میزان بالای پروتئین آلبومین در ادرارشان بودند. وجود آلبومینوریا نشاندهنده آن است که کلیه های فرد به خوبی کار نمی کنند و ریسک ابتلا به بیماری کلیوی بالاست.
No tags for this post.