حملات قلبی در بیشتر موارد فاقد نشانه هستند

به گفته پزشکان، حملات قلبی در بیشتر مواقع فاقد هر گونه نشانه و علائمی هستند. اگر چه به صورت کلاسیک برخی از علائم مانند درد در قفسه سینه، تنگی نفس ، عرق سرد و انقباض عضلات سینه می تواند به عنوان نشانه های حمله قلبی در نظر گرفته شوند اما پژوهش های جدید دانشمندان نشان می دهد که در حدود  پنجاه درصد موارد ، حملات قلبی بدون هیچ نشانه ای رخ می دهند.

حملات قلبی خاموش ، بیش از 45 درصد از انواع حملات قلبی را در سراسر جهان شامل می شوند و این پدیده در بین مردان بسیار بیشتر از زنان شایع بوده ولی موارد منجر به مرگ بر اثر حملات قلبی خاموش در زنان بیشتر است .

 به گفته پزشکان ، حملات قلبی خاموش عمدتا هنگامی رخ می دهند که جریان خون به قلب با کاهش عمده ای رو به رو شده و یا کلا قطع شود.

در همین رابطه سید سلیمان مدیر مرکز پژوهش های بیماری های همه گیر قلبی در مرکز درمانی ویک فورست باپتیست از ایالات متحده آمریکا اعلام کرد : پی آمد حملات قلبی خاموش به همان میزان حملات قلبی عادی ، خطرناک و کشنده بوده و این عارضه تنها زمانی که رخ می دهد قابل شناسائی است.

مشاهدات پژوهشگران در این تحقیقات نشان می دهد که حملات قلبی خاموش ، بیش از 45 درصد از انواع حملات قلبی را در سراسر جهان شامل می شوند و این پدیده در بین مردان بسیار بیشتر از زنان شایع بوده ولی موارد منجر به مرگ بر اثر حملات قلبی خاموش در زنان بیشتر است .

قابل ذکر است که در این مطالعات همچنین مشخص شد در صورتی که فردی از یک حمله قلبی خاموش جان سالم به در ببرد، احتمال  مرگ وی بر اثر حملات قلبی در دوران نقاهت، سه برابر بیشتر از سایر افراد خواهد بود. در این میان تنها راه شناسائی حملات قلبی خاموش استفاده از روش الکتروکاردیوگرام یا (ECG) است که با کمک آن فعالیت الکتریکی ماهیچه های قلب بررسی می شوند. طبیعتا احتمال انجام چکاب الکتروکاردیوگرام از سوی افراد عادی بسیار کم بوده و در این میان تنها راه ممکنه جهت کاهش خطر مرگ بر اثر حملات قلبی خاموش ، مواردی همچون ترک سیگار و عدم مصرف هر گونه دخانیات، کاهش اضافه وزن و داشتن وزن متناسب، کنترل میزان کلسترول و فشار خون و داشتن تمرینات کافی ورزشی است.

پژوهشگران به منظور مطالعه دقیق این عارضه ، اقدام به بررسی و آنالیز اطلاعات ثبت شده پزشکی 9 هزار و 498 فرد میانسال کردند. این مطالعات طی مدت زمانی برابر با 9 سال ادامه داشته و در این بازه زمانی ، 317 نفر از شرکت کنندگان در مطالعه دچار عارضه حمله قلبی خاموش شدند. در حالی که 386 نفر از افراد این گروه نیز دچار حملات قلبی شدند که دارای عوارض و نشانه های کلاسیک حملات قلبی بود.

شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی گردش خون Circulation journal منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا