ناحیه «آخ» در مغز کشف شد
دانشمندان مرکز تصویربرداری رزونانس مغناطیسی کاربردی مغز در دانشگاه آکسفورد، با استفاده از نوعی شیوه تصویربرداری جدید مبتنی بر تکنیکی موسوم به برچسب گذاری اسپین شریانی، 17 داوطلب را در شرایط تجربه چند ساعت درد مورد بررسی قرار دادند.
نتایج نشان می دهد، فعالیت یک ناحیه در مغز موسوم به «dorsal posterior insula»، شدت درد را نشان می داد.
درد، تجربه ای پیچیده و چندبعدی است و موجب فعالیت در بسیاری از نواحی مغزی می شود که در فعالیت هایی مانند توجه و عواطف احساسی مانند ترس، شناسایی مکان درد و بسیاری مولفه های دیگر دخیل اند. با این حال، به نظر می رسد این ناحیه مغزی به ویژه با سطوح واقعی درد سر و کار دارد.
شناسایی ناحیه مغزی دخیل در شدت درد، به محققان امکان بررسی وضعیت های پیچیده تر مغز را می دهد که در بازه های زمانی طولانی وجود دارند.
با رهگیری درد احساس شده طی چندین ساعت، دانشمندان قادر بودند تجربیات لحظه ای تر مانند تغییرات در توجه یا ترس را نیز بررسی کنند.
محققان کرم حاوی کاپسسین (ماده فعال در فلفل ها) را به ران راست داوطلبان حاضر اعمال کردند که این امر موجب بروز حس سوزش شد.
با از بین رفتن احساس درد، محققان با قراردادن بطری آب داغ بر روی جایی که کرم به آن مالیده شده بود، درد را دوباره فعال کردند؛ چند دقیقه بعد، آن ها با اعمال یک بطری آب خنک، درد را تسکین دادند و شدت میزان درد داوطلبان کم و زیاد شد.
محققان پی بردند، تغییرات فعالیت در این ناحیه در واقع، تغییرات در شدت درد داوطلبان را نشان می دهد.
به گزارش ایسنا،تیم تحقیقاتی به دنبال تأیید نتایج جدید با غیرفعال کردن این ناحیه از مغز در بیمارانی هستند که از درد غیرقابل کنترل رنج می برند.
یافته های این تحقیق می تواند به شناسایی درد در افراد با توانایی ارتباطی محدود مانند بیماران در کما، کودکان کم سن وسال و افراد مبتلا به زوال عقل کمک کند.
جزئیات این تحقیق در مجله «Nature Neuroscience» ارائه شد.
No tags for this post.