پنج پروژه بزرگ فناورانه جهاد دانشگاهی تا پایان سال رونمایی می شود
دکتر حمید رضا طیبی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سیستم رانش واگن های مترو، کویل دستگاه لوله مغز سیار و دستگاه های نمک زدایی از جمله دستگاه هایی هستند که با سعی و تلاش متخصصان ایرانی ساخته و تا پایان سال رونمایی می شوند.رییس جهاد دانشگاهی بیان کرد: یکی دیگر از این محصولات، کنترل دور موتورهای الکتریکی است که مصرف گسترده در صنایع مختلف دارد با فناوری 100 درصد ایرانی و کاملا پیشرفته تا چند ماه آینده رونمایی می شود.
طیبی تاکید کرد که چند پروژه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال انجام است که حداقل سه پروژه تا پایان سال به نتیجه می رسد.
وی پروژه ساخت سیسم رانش واگن های مترو را یک طرح بسیار های تک و پیشرفته اعلام کرد و گفت: برخی از تجهیزات این سیستم ساخته شده و تولید برخی دیگر از تجهیزات به لحاظ کمبود منابع مالی با کندی پیش می رود که قطعا تا پایان سال این طرح فناورانه رونمایی می شود.
طیبی با اشاره به اینکه 30 درصد هزینه یک واگن در قطارهای مترو را این سیستم تشکیل می دهد، اظهار کرد: باتوجه به حجم زیادی از قطارهای مترو که ما نیاز داریم، این طرح می تواند کارگشا باشد.
** همکاری مناسب رویان و ابن سینا با مراکز بین المللی
وی در بخش دیگری از سخنانش به همکاری های مناسب پژوهشگاه های رویان و ابن سینا اشاره کرد و گفت: همکاری های بین المللی رویان و ابن سینا از گذشته همواره مد نظر بوده است.
طیبی با اشاره به اینکه در سال های اخیر از برجسته ترین افراد صاحب نام در کنفرانس های رویان شرکت کردند، اظهار کرد: این افراد هم خیلی متعجب می شوند که فضای بین المللی علیه ایران است و هم پیشرفت های خوبی در زمینه های مختلف داشته است.
وی به تبلیغات منفی عیله ایران اشاره کرد و گفت: متاسفانه تبلیغات منفی علیه ایران زیاد است و در این فضا، همکاری بین المللی، قدری سخت است.
رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه فعالیت ها و اقداماتی که در پژوهشگاه های رویان و ابن سینا انجام می دهند کارهای هزینه بر است، اظهار کرد: باید این سرمایه گذاری تامین شود تا شاهد پیشرفت های بیشتری در حوزه های مختلف بلشیم.
وی بیان کرد: باتوجه به شرایط مالی کشور سرمایه گذاری های لازم در این مجموعه ها انجام نمی شود که امیدواریم در سال جاری با بهتر شدن شرایط مالی این موضوع محقق شود.
طیبی انجام فعالیت های بین المللی را از مهمترین برنامه پنجم جهاد دانشگاهی اعلام کرد و گفت: مشخص شده که در طول برنامه چه تعداد فعالیت های بین المللی باید صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه حدود 20 درصد ظرفیت جهاد دانشگاهی استفاده می شود، افزود: این مجموعه می تواند در تامین فناوری های مورد نیاز کشور نقش بیسار ارزنده ای داشته باشد.