سالانه 90 هزار نفر به سرطان مبتلا میشوند
دکتر محمدرضا قوامنصیری در افتتاح نخستین کنگره ملی سرطان در بیمارستان رضوی، با تاکید بر رشد سریع سرطان در ایران، عنوان کرد: 50 درصد از بیماران مبتلا به سرطان فوت میکنند و این در حالی است که دراین زمینه مشکلات زیادی از جمله موضوعات تشخیصی، درمانی و پیگیری بیماران پس از تشخیص وجود دارد.
وی با اشاره به جلوگیری از رشد و شیوع سرطانها با تشخیص به موقع، اظهار کرد: با تشخیص زودرس غربالگری و درمان به موقع، میزان مرگ و میر این بیماری را میتوان کاهش داد و اگر سرطانهای شایع نظیر سرطان پستان و سرطانهایی مانند روده بزرگ و پروستات که افراد کمتری را درگیر میکنند به موقع تشخیص داده شوند، قابل درمان خواهند بود.
افزایش عمر بیماران سرطانی مدنظر «کمیته جامع ملی سرطان»
وی با اشاره به تاسیس کمیته جامع ملی سرطان، اظهار کرد: بعد از پیگیریهای انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، طی سه سال گذشته با دستور وزارت بهداشت این کمیته در سال گذشته تاسیس شد که افزایش عمر بیماران سرطانی یکی از نکات مدنظر آن است.
قوامنصیری عنوان کرد: کمیته ملی جامع سرطان کشور با هدف جلوگیری و شناسایی به موقع این بیماری و مدیریت مناسب تشکیل شد و در این کمیته اساتید و فرهیختگانی که مسئولیت اجرایی و سوابق علمی دارند جهت رفع معضلات سرطان تلاش میکنند.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای بینالمللی در هر کشور از امکانات و اطلاعات خود برای درمان بیماران سرطانی استفاده میکنند، اظهار کرد: تلاش میکنیم دستگاههای مربوط به درمان سرطان را بهروزرسانی کنیم تا درمانهای تکمیلی ممکن شود.
قوامنصیری به عضویت ایران در یکی از بزرگترین سازمانهای علمی سرطان اشاره و تصریح کرد: ایران در این سازمان بهعنوان نماینده آسیا فعال بوده و پنج درجه علمی نیز دریافت کرده و نیز مقرر شده از لوگوی ایران در تمام اتفاقات علمی استفاده شود.
رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران در خصوص تاثیر ارتباطات خارجی و درمانهای سرطان، گفت: مسئولان سازمانهای مختلف در این کنگره شرکت دارند که قطعا این ارتباطات میتواند موجب بهبود وضع بیماران در داخل کشور شود.
قوامنصیری درباره نقش این کنگره در بهبود وضعیت بیماران سرطانی، افزود: این کنگره به شکل بسیار فراوانی میتواند دراین زمینه موثر باشد زیرا زمانی که تبادل نظرعلمی بین متخصصان داخلی و خارجی انجام شود، قطعا به تشخیص و درمان زودتر درمان در کشور کمک قابل توجهی میشود.
وی با اظهار امیدواری درباره جایگاه خوب ایران طی دو سال آینده در زمینه سرطان و درمان این بیماری، یادآور شد: به این دلیل که این کنگره به صورت بینالمللی فعالیت میکند، تاثیر بیشتری داشته و با ارتباطات و تبادل نظرات به نتیجه مطلوب میرسیم.
در ادامه این مراسم دکتر سعید هاشمزاده رئیس بیمارستان رضوی مشهد با اشاره به روند رو به رشد سرطان در کشور، عنوان کرد: ارتقای آگاهیهای عمومی و تخصصی در زمینه سرطان نیاز جامعه امروز است.
وی ادامه داد: بیمارستان رضوی مشهد با تاسیس مرکز پزشکی هستهای مجهز همچنین مرکز جامع پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان «مهر رضوی» تا کنون گامهای مثبتی را در زمینه کنترل و مقابله با بیماری سرطان در کشور برداشته است.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی رضوی مشهد اظهار کرد: همایش بینالمللی سرطان با هدف بحث و تبادل نظر در خصوص تازهترین دستاوردهای تشخیص و درمان سرطان با حضور جمعی از برجستهترین متخصصان سرطانشناسی، پرتودرمانی، جراحی اعصاب، جراحی زنان، آسیبشناسی و پزشکی هستهای از داخل و خارج کشور برگزار شده است.
هاشمزاده با بیان اینکه در این همایش 12 مهمان خارجی از کشورهای آلمان، هلند، کانادا و استرالیا حضور دارند، گفت: در طول برگزاری همایش 42 سخنرانی و 108 مقاله پیرامون تشخیص و درمان انواع سرطانها مانند سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی، طب تسکینی، سرطان پستان، تومورهای سر و گردن و سرطانهای کورکتال(روده بزرگ) ارائه میشود.
در بخش دیگری از این مراسم پروفسور علی گرجی، دبیر کنگره ملی سرطان با بیان اینکه اعلام پذیرش و درمان رایگان مبتلایان به تومور مغزی در بیمارستان رضوی مشهد طی هفتههای اخیر انجام شده است، عنوان کرد: تا کنون 450 بیمار مبتلا به تومور مغزی از سراسر کشور برای درمان و جراحی رایگان در این بیمارستان ثبتنام کردهاند.
وی ادامه داد: از بین بیماران ثبتنام شده بیمارانی که شرایط پیچیدهای داشته و از بضاعت کافی برخوردار نیستند، انتخاب شده و با همکاری پزشکان ایرانی و خارجی تحت عمل جراحی قرار میگیرند.
دبیر علمی کنگره ملی سرطان اظهار کرد: روز گذشته تا کنون چند بیمار مبتلا به تومور مغزی توسط تیم جراحان ایرانی و با مشاوره پزشکان خارجی شرکتکننده در کنگره بینالمللی سرطان در بیمارستان رضوی جراحی شدهاند.
گرجی یادآور شد: در کنگره ملی سرطان 12 پزشک متخصص آنکولوژی و رشتههای مرتبط با سرطان از کشورهای هلند، آلمان، کانادا و استرالیا حضور دارند.
به گزارش ایسنا،رئیس مرکز جامع پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان بیمارستان رضوی مشهد با تشریح فعالیتهای این مرکز، گفت: مرکز مهر رضوی با هدف پیشگیری، غربالگری، تشخیص و درمان بیماری سرطان، مهر ماه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد، هم اکنون هفت کلینیک تخصصی در مرکز مهر رضوی شامل رواندرمانی، تغذیه، درد، معنویتدرمانی، ورزشدرمانی، هنردرمانی و مشاوره راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: تا کنون بیش از 5000 بیمار مبتلا به سرطان از خدمات کلینیکهای تخصصی مرکز مهر رضوی به صورت رایگان بهرهمند شدهاند.
No tags for this post.