هیچ کس در دانشگاه آزاد اسلامی سهم ندارد
آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی روز پنجشنبه در مراسم سی و چهارمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی و چهارمین جشنواره فرهیختگان افزود: نیت خیر اساس کار ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی بود و هیچ کس سهمی در آن ندارد.
وی خاطرنشان کرد: می خواستیم دانشگاه آزاد را وقف کنیم تا کسی به آن دست درازی نکند که در حال حاضراین اقدام متوقف شده است، همانطور که کسی مالک مسجد نیست دانشگاه آزاد هم به کسی تعلق ندارد.
رئیس هیات موسس و هیات امنا دانشگاه آزاد تصریح کرد: امکانات شعب این دانشگاه در سراسر کشور برای منافع مادی نیست بلکه کاری است که فقط به خاطر خدا و در جهت رشد کشور و خدمت به اسلام و اهل بیت (ع) است.
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد:نیت خیر اساس کار در راه اندازی دانشگاه آزاد بود و این نیت خیر با تکیه به مردم به شکوفایی قابل توجهی در تولید علم رسیده است.
وی با بیان این که حسودان و دشمنان انقلاب همیشه در کمین هستند، افزود: دانشگاه آزاد نیاز به حراست دارد و باید همیشه مواظب بود.
وی ادامه داد: بیایند ببینند که کسی از این دانشگاه استفاده شخصی ندارد تا خیالشان راحت شود و مزاحمت ایجاد نکنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عملکرد صدا و سیما در پوشش اخبار مربوط به دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: اگر مشکلی در این دانشگاه ایجاد شود صدا و سیما آن را پررنگ می کند اما خبرهای اساسی این دانشگاه خط قرمز رسانه ملی است که امیدواریم با تغییر ریاست، این خط مشی نیز تغییر یابد.
هاشمی رفسنجانی به مطرح شدن طرحی در مجلس اشاره کرد و یادآور شد: چندی پیش جبهه پایداری ها طرحی را در مجلس مطرح کردند که براساس آن هر چه خواستند به دانشگاه آزاد بدهند در حالی که از اول قرار بود طبق مصوبه مجلس، هیات امنا دانشگاه آزاد را اداره کند.
وی افزود: این مطلب نیز آورده شد که اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه ای تصویب کند از این موضوع مستثنی است ما آن مصوبه را داریم اما هنوز کارشکنی هایی انجام می شود.
رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد همچنین اظهارداشت: آنچه امروز با آن مواجه هستیم این است که این دانشگاه وارد یک مساله کاملا جدیدی شده است که رسالت دانشگاه با این بخش تکمیل می شود.
هاشمی رفسنجانی در ادامه به تولید علم در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و خاطرنشان کرد: داشتن چنین دانشگاهی برای کشورهایی مانند ایران که به تولیدات پیشرفته دنیا وابسته هستند الزامی است و اکنون بعد از گذشت 33 سال از تاسیس دانشگاه آزاد به حدی دستاورد داشته ایم که 54 درصد فارغ التحصیلان کشور از این دانشگاه هستند.
وی تاکید کرد: ایمان وعلم هم جامعه و هم انسان را بالا می برد، زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید حدود 60 درصد مردم به کلی بی سواد بودند که در آن زمان نیاز واقعی به تحصیل احساس شد، سال های بعد از پیروی انقلاب شرایطی پیش آمد که دانشگاه ها تعطیل شدند گرچه با آن مخالف بودم اما کاری نمی شد کرد.
رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در آن زمان تمام دانشگاه ها به اتاق جنگ تبدیل شده بودند و شورش ها مشکلاتی ایجاد کرده بود که منجر به تعطیلی دانشگاه ها شد.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: ما فکر کردیم که نمی شود تمام جوانان در جنگ شهید یا اسیر شوند چون تمام دنیا با ما می جنگید و ما تنها بودیم، به این نتیجه رسیدیم که با کمک مردم کاری کنیم که به تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی رسیدیم، در آن زمان کار غیردولتی کردن ارتداد بود چون همه چیز دولتی شده بود.
وی ادامه داد: معلوم بود ما را از اول نمی خواستند و هنوز هم که 33 سال از تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی می گذرد هنوز جبهه گیری ها وجود دارد و حرف هایی می زنند.
وی همچنین گفت: در حال حاضر برای ما مزاحمت ایجاد می کنند اگر با چند نفر مخالف باشند شهری را خراب می کنند تا آن چند نفر زیر آوار بمانند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما در آن زمان طرح تاسیس دانشگاه آزاد را با امام راحل در میان گذاشتیم، امام خمینی (ره) بسیار باهوش بودند وقتی این پیشنهاد را شنیدند با خوشحالی بسیار و صورتی بشاش گفتند که کار خوبی است، ما اظهارداشتیم پول نداریم، ایشان فرمودند من هدیه کوچکی می دهم بقیه پول را خودتان پیدا کنید و بعد از آن کم کم کار شکل گرفت و در حال حاضر به درجه بالای علمی رسیده است اما هنوز برخی از دولتی ها که دوستان ما نیز هستند برای دانشگاه آزاد مزاحمت ایجاد می کنند و مصوبه ای درست کرده اند تا دست این دانشگاه را کاملا ببندند.
هاشمی رفسنجانی گفت: طرحی را تهیه کرده اند که مصوب رشته ها را باید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام دهد در حالی که قرار ما این بود که خودمان دانشگاه آزاد را اداره کنیم.
وی در ادامه به ایجاد شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: در ابتدا نیز دانشگاه آزاد مراکز رشد داشت و اکنون نیز ایجاد شرکت های دانش بنیان را بنا گذاشتیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهارداشت: چون دانشگاه آزاد در سراسر کشور حتی در شهرهای کوچک نیز فعال است این وظیفه ملی یعنی تولید علم را می تواند در تمام کشور اشاعه دهد و اهالی آن منطقه با استفاده از امکانات دانشگاه می توانند خودشان مخترع و باسواد شوند.
**جشنواره فرهیختگان می تواند ارزش افزوده بسیاری به همراه داشته باشد
رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای چهارمین جشنواره فرهیختگان که در قالب نمایشگاه ارائه شد، اشاره کرد و گفت: دستاوردهای بسیار خوبی دراین نمایشگاه عرضه شده که می تواند ارزش افزوده بسیاری به همراه داشته باشد.
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: برخی کشورها فناوری برخی رشته های علوم را به کسی نمی دهند بلکه فقط دستاورد را می فروشند در حالی که دانشگاه آزاد در راستای این هدف اقدامات اساسی انجام داده است.
وی گفت: بازاری در ایتالیا تاسیس شده که مردم سراسر دنیا به آنجا می روند تا کالاهای را ببینند و کالای مورد نیاز خود را خریداری کنند که دانشگاه آزاد بازاری را با این هدف تاسیس کرده است و قابل دسترسی برای همه است.
به گزارش ایرنا، مراسم سی و چهارمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی ، چهارمین جشنواره فرهیختگان و نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی امروز با حضور آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ، حمید میرزاده رئیس این دانشگاه ، عبدالله جاسبی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در هیات عالی تجدیدنظر دانشگاه آزاد و جمعی از اساتید و فرهیختگان علمی کشور گشایش یافت.
آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس هیات موسس و هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم از چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری این دانشگاه بازدید کرد.