تأثیر رعایت عدالت در محیط کار بر سلامت کارمندان

محققان در این مطالعه بررسی کردند که آیا "رویه عدالت" در محل کار، مانند فرآیندهای تصمیم گیری برای اعطای پاداش، پرداخت، ارتقاء شغلی، با سلامت کارمندان در ارتباط هست یا خیر؟

این مطالعه با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده از 5800 فرد شاغل در سوئد بین سال‌های 2008 و 2014 با هدف بررسی وضعیت بهداشت شغلی انجام شد؛ از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی خواسته شده بود تا وضعیت کلی سلامت خود را با در نظر گرفتن عواملی مانند برداشت آنها از رعایت عدالت در محیط کار، فرآیندهای تصمیم‌گیری در محل کار، مشارکت در تصمیم گیری‌ها، با امتیازهای یک تا پنج –  بسیار خوب تا بسیار بد – توصیف کنند.

نتایج بدست آمده نشان داد، زمانیکه برداشت کارمندان از رعایت عدالت تغییر می‌کند، (وضعیت) سلامت آنها نیز دستخوش تغییر می‌شود؛ بطورمثال، افرادی که در طول دوره تحقیق با عدالت بیشتری در محل کار مواجه بودند، از وضعیت سلامت بهتری برخودار بودند.

افرادی که برداشت مثبتی از رعایت عدالت در محیط کار داشتند، انگیزه بیشتری برای انجام کار داشته و درعین حال، از سلامت بیشتر، سبک زندگی فعال تر و احساس مثبت تری برخوردار بودند.

این یافته حاکی از آن است که رعایت عدالت در محل کار یک جنبه اساسی از وضعیت روانی کار محسوب شده و رعایت بیشتر عدالت در محیط کار منجر به بهبود سلامت کارمندان می شود.

دکتر کنستانس ایب، نویسنده ارشد این مقاله تأکید می‌کند: این مطالعه نشان داد که تا چه اندازه، رعایت عدالت و انصاف در محل کار با سلامت کارمندان در ارتباط است. کارفرمایان و مسئولان با در نظر گرفتن این نتایج می‌توانند به افزایش رضایتمندی، رفاه و بهره وری کارمندان در محل کار و جامعه کمک کنند.

اقداماتی نظیر در نظر گرفتن دیدگاه‌های کارمندان، مشورت کردن با کارمندان برای ایجاد تغییرات و تصمیم‌گیری‌های بی‌طرفانه، به بهبود برداشت آنها از عدالت در محیط کار کمک می کند.

نتایج این پژوهش در Scandinavian Journal of Work, Environment and Health منتشر شد.

 

منبع: eurekalert

ترجمه: معصومه سوهانی

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا