دیابت نوع یک احتمالا ریشه باکتریایی دارد
دکتر دیود کل از دانشکده پزشکی کاردیف در انگلیس و همکارانش در این مطالعه متوجه شدند که باکتری های موسوم به 'سلول های قاتل T' – گلبول های سفید خون که به جای محافظت از سلول های سالم به آنها حمله می کنند — سلول های تولید کننده انسولین را از بین می برند و موجب ابتلا به دیابت نوع یک می شوند.
دیابت نوع یک حدود پنج درصد از کل موارد ابتلا به دیابت را شامل می شود و زمانی بروز می کند که بدن قادر به تولید انسولین — هورمون عامل تنظیم سطح قند خون — نیست.
گرچه عامل اصلی دیابت نوع یک مشخص نیست اما براساس یافته های پژوهشی قبلی، این وضعیت زمانی بروز می کند که سلول های 'تی' سلول های انسولین ساز 'بتا' را که در لوزالمعده قرار دارند، از بین می برند.
محققان دانشگاه کاردیف براساس نتیجه مطالعه جدید گمان دارند که علت احتمالی دیابت نوع یک را کشف کرده اند؛ آنها متوجه شده اند که احتمالا اشکالی از باکتری، سلول های قاتل T را برای حمله به سلول های بتا تحریک می کند.
محققان بخشی از یک باکتری را شناسایی کردند که سلول های قاتل T را فعال می سازد و باعث می شود که آنها به سلول های بتا بچسبند و این سلول ها را از بین ببرند.
این یافته چگونگی تبدیل سلول های قاتل T به سلوهای مهاجم را که باعث ابتلا به دیابت نوع یک می شود، روشن تر می سازد.
محققان امیدوارند که یافته های آنها، زمینه را برای راهکارهای جدید به منظور تشخیص، پیشگیری و درمان دیابت نوع یک هموار سازد.
به گفته محققان، یافته های آنها علاوه بر کمک به تشخیص عواملی که موجب ابتلا به دیابت نوع یک می شود، علت ابتلا به سایر وضعیت های خودایمنی را روشن می سازد.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، یافته های این مطالعه در مجله Clinical Investigation منتشر شده است.