توسعه پایدار و صلح راهی جز تمرکز بر نوآوری ندارد

 ‌وی که در هفتمین کنفرانس بین المللی «رهبران – آسیا 2016» در شهر سئول و در حضور دهها نفر از مقام های ارشد کشورها از جمله «پارک گئون هی» رئیس جمهور کره جنوبی که امروز این اجلاس سالانه را افتتاح کرد، سخن می گفت، افزود: امروز همه باید توان خود را برای پیشرفت بشریت و برون رفت از چالش ها بکار گیرند.

وی تاکید کرد که شرکت ها و بخش های خصوصی در توسعه پایدار با اهمیت هستند و می توانند به حل مشکلات انسانی کمک کنند.
او آسیا را یک قاره پویا توصیف کرد که 50 درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده و نیمی از رشد تولید ناخالص داخلی دنیا به این قاره اختصاص دارد.
معاون رئیس جمهوری به حضور کشورمان در این قاره و در آسیای غربی اشاره کرد و گفت که ایران چندین دهه در یک منطقه ناآرام سپری کرده است، اما همزمان این کشور مهد تمدن و تقاطع مهم ارتباطی میان قاره ها و کشورهاست.
ابتکار پیروزی انقلاب اسلامی را به عنوان یک حرکت سیاسی و اجتماعی بزرگ؛ ایجاد کننده هویت نوین، مدرن و مستقل اسلامی برای ایران دانست و گفت که بسیاری در آن زمان این انقلاب بزرگ را درک نکردند و در باره آن دچار سوء تفاهماتی شدند.
خانم ابتکار گفت که من از سرزمینی آمده ام که دارای زیبایی های هنری و طبیعی فراوانی است. سرزمینی با تنوع اقلیمی، پیشینه های فرهنگی غنی، کشوری با گروه های قومی مختلف و مبتنی بر احترام به ادیان که در آن مردم با صلح و صفا زندگی می کنند.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست تصریح کرد که ایران مبدع گفت و گوی تمدن ها بوده و قبل از شکل گیری گروه تکفیری و تروریستی داعش بارها هشدار داده بود که جهان باید عاری از خشونت و افراط گرایی باشد و این نظریه و طرحی بود که دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به سازمان ملل متحد ارائه کرد.
وی ایران را قهرمان گفت و گو و دیپلماسی توصیف کرد و گفت که ما به یک توافق بسیار مهم بین المللی دست یافتیم بی آنکه درگیر جنگ و تنش شویم و برای خاورمیانه تنش ایجاد کنیم.
معاون رئیس جمهوری در سخنرانی خود در اجلاس رهبران آسیا، «برجام» را توافقنامه جامع و موفقیت ایران در عرصه نوآوری دانست که ثابت کرد در چند جانبه گرایی می توان به موفقیت های دیپلماتیک بزرگی دست یافت.
او گفت: ایران که قبل و پس از برجام بر ابتکار و نوآوری تمرکز داشته، توانسته است تعاملات را با دنیا افزایش دهد، به فن آوری های نوین انرژی های پاک و سبز دست یابد و با توجه به مشکلات زیست محیطی در ایران تلاش بر این بوده است که از این فن آوری برای توسعه پایدار و حل و فصل چالش های زیست محیطی بهره گرفته شود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشورمان همچنین گفت که افراط گرایی، جنگ و تفکرات تروریستی، متاسفانه محیط زیست بشر را تخریب و ویران کرده است و درگیری های مسلحانه و حضور تروریست ها جوامع انسانی را بر هم ریخته است.
او تصریح کرد که این مسئله به مانعی بزرگ برای شکل گیری اکوسیستم سازنده شده و همه اینها چالشی برای زیستن در محیط سبز و سالم است.
ابتکار با اشاره به تحولات اقلیمی و چالش های دیگر زیست محیطی در دنیا گفت که کشورها لازم است همکاری ها را افزایش داده و با تبادلات فن آوری و تعاملات بیشتر و بهره گیری از ابداعات کارها را به پیش ببرند و در ایران نیز همواره تلاش بر همین مسیر متمرکز بوده است.
وی گفت که ابداعات باید یک جوهره روحی و معنوی نیز در خود داشته باشد و با همین ابداعات معنوی است که می توان به صلح و توسعه پایدار دست یافت و البته در این شرایط باید آماده بکارگیری اصول معنوی، اخلاقیات و فداکاری بود تا بتوان گفت و گو و صلح را به پیش سوق داد و درگیری ها و تنش ها را پایان بخشید و محیط زیست سبز را امن تر کرد.
ابتکار نقش رسانه‌ها، رهبران سیاسی، بازرگانان و دولت ها را در تصمیم گیری هایی که به محیط زیست و بشریت مربوط می شود و با طبیعت ارتباط پیدا می کند حائز اهمیت دانست و گفت: رهبری امروز دنیا نتوانسته است جلوی تخریب محیط زیست را بگیرد و جنگ و درگیری در سال های گذاشته و استانداردهای دوگانه در برخورد با ملت ها و فقر و بیماری باعث وخامت زندگی میلیون ها انسان در کره زمین شده است.
وی در ادامه اظهارات خود به تاریخ ایران زمین و کتاب «اسفار اربعه» ملاصدرا فیلسوف ایرانی اشاره کرد که بخش هایی از آن می تواند راهگشای ابداعات معنوی امروز باشد. سفرهایی که خلاقیت های فردی و اجتماعی و حرکت از اخلاقیات به ابداعات را برای بشریت رهنمون کننده دانسته است.
معاون رئیس جمهوری گفت که امروز رهبران و بخش های بازرگانی و تجاری، بخش خصوصی و دولتی، رسانه ها و مسئولان تعلیم و تربیت و دولتمردان همه نیاز به صلح را یک امر فوری می دانند و آنها باید به دلیل آنکه زمام امور را در دست دارند؛ خودخواهی و اخلاقیات نادرست و سیاست های مخرب را کنار گذاشته و دست در دست یکدیگر به دنبال پیشبرد صلح و توسعه پایدار در سایه ابداعات معنوی باشند.
وی گفت: اگر بتوان نوآوری متوازن را شکل داد و این سفر را با موفقیت آغاز کرد می توان به صلح بازگشت و جهان را مملو از صلح نمود و همین گروه های رهبری و رسانه های آموزشی می توانند هدایت کننده و الگو بخش همه انسان ها باشند.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشورمان همچنین در پایان سخنرانی خود از رنج هایی که به دلیل نبود صلح و وجود درگیری و جنگ بر مردم تحمیل می شود و از فقدان صلح و عدالت به دلیل سیاستمدارانی که فاقد درک ابداعات معنوی هستند، ابراز ناخرسندی کرد و گفت که کشتی بشریت در این آبهای متلاطم به مقصد نمی رسد مگر اینکه رویکرد معنوی نوین و ابتکارات جدید با جوهره معنویت و اخلاقیات برای پیشبرد جوامع در دستور کار قرار گیرد.
وی همچنین سفر رئیس جمهور کره جنوبی به ایران را بسیار مهم توصیف کرد و گفت که در راستای این سفر تعاملات و تبادلات میان ایران و کره جنوبی افزایش چشمگیری خواهد داشت.
خانم «پارک گئون هی» رئیس جمهوری کره جنوبی نیز امروز و در آیین گشایش این اجلاس گفت که باید راهکارهایی را که تاریخ مصرف آنها گذشته است رها کرد و بر نوآوری با هدف برون رفت از رکود اقتصادی متمرکز شد.
هفتمین کنفرانس بین المللی «رهبران – آسیا 2016» که نمایندگان بیش از 20 کشور در آن حضور دارند، فردا – چهارشنبه – به کار خود در شهر سئول پایتخت کره جنوبی پایایان می دهد.
«معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشورمان قرار است فردا با رئیس جمهموری کره جنوبی نیز دیدار و گفت وگو داشته باشد.
سخنرانی در دانشگاه هانکوک سئول، ملاقات با نمایندگان شرکت ها، صاحبان صنایع و کمپانی های بزرگ کره ای فعال در حوزه محیط زیست، از دیگر برنامه های «ابتکار» در سفر به کره جنوبی اعلام شده است.
در این اجلاس که به همت موسسه مطبوعاتی «چوسون ایلبو» کره جنوبی و با موضوع «فردای آسیا و نوآوری» برپا شده است شرکت کنندگان در باره حفاظت از محیط زیست، اکوسیستم اقتصاد خلاق، نوآوری، ابتکار، مسائل امنیتی در آسیای شمال شرق و دیگر چالش های اقتصادی پیش روی آسیا و جهان گفت و گو می کنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا