مردم در جریان محصولات دستکاری شده ژنتیکی باشند
به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز، داوود حیات غیب در کارگاه آموزشی ایمنی زیستی، غذای سالم در مرکز فرهنگی هنری صبا با اشاره به اهمیت غذای سالم در سلامتی انسان ها، درباره پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی ایران گفت: این پروژه از طرف سازمان محیط زیست درباره یک دانش روز طراحی شده است، دانشی به نام زیست فناوری که با به کارگیری ساز و کارهای زیستی و موجودات زنده دست به تولید محصولاتی می زند که در نهایت باعث بهبود سطح زندگی انسان ها می شود.
این کارشناس محیط زیست درباره اهداف این پروژه، اضافه کرد: این پروژه مصرف سم را کاهش می دهد، زندگی بهتری را برای کشاورزان ایجاد می کند، همچنین مصرف انرژی را پایین آورده و در حل مشکلات تغییرات اقلیمی تاثیر می گذارد.
وی درباره محصولات دستکاری شده ژنتیکی افزود: از سال 1996 که اولین محصول تجاری دستکاری شده ژنتیکی به بازار عرضه شد، تاکنون فقط 181 میلیون هکتار یعنی کمی بیشتر از 11 درصد زمین های قابل کشت به این نوع محصولات اختصاص یافته است که 96 درصد آنها چهار محصول سویا، ذرت، کلزا و پنبه هستند، به عبارتی دنیا در برابر گسترش این محصولات، ابهامات و مخاطراتی را در نظر گرفته و با احتیاط عمل می کند.
این کارشناس محیط زیست ادامه داد: محدودیت شدید تا ممنوعیت مصرف این محصولات در ١٧ کشور مانند اتریش، بلغارستان، کرواسی، قبرس، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، هلند، لهستان، ایرلند شمالی، دانمارک، لوکزامبورگ و اسلونی وجود دارد.
حیات غیب با اشاره به مستندات گفت: بررسی مستندات نشان می دهد نزدیک به ١4٠ میلیون از ١٨١ میلیون هکتار محصولات دستکاری شده ژنتیکی دارای صفت تحمل علف کش هستند و با این هدف تولید شده اند که کشاورزان با کاشت این بذرها و مصرف سم شیمیایی گلایفوسیت (یک علف کش قوی با نام تجاری Roundupو برند ثبت شده شرکت چندملیتی مونسانتو)، اقدام به حذف علف های هرز منطقه کرده و گیاه دستکاری شده ژنتیکی خود را که از نظر ژنتیکی مقاوم به سم شده، حفظ کنند، در واقع برای گیاهان مقاوم به علف کش دستکاری شده ژنتیکی (تراریخت) نیز به ناچار باید از سموم شیمیایی جدید استفاده کنیم.
این استاد دانشگاه با تاکید بر سرطان زا بودن این محصولات گفت: با کاشت این نوع محصولات جزء وارد کنندگان این سم خواهیم بود در حالی که به تازگی سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده سم فسفره گلایفوسیت می تواند سرطان زا باشد.
هماهنگ کننده پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی با اشاره به اهمیت مطلع بودن افکار عمومی از محصولات تراریخته گفت: باید افکار عمومی را در جریان محصولات دستکاری شده ژنتیکی قرار دهیم که آنها از مسوولان بخواهند تولید و کاشت این محصولات را متوقف کنند.
پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز 24 اردیبهشت ماه آغاز شد و تا 31 اردیبهشت ماه در تهران و تمام مراکز استان ها ادامه خواهد داشت. سینما فلسطین ، مرکز فرهنگی هنری صبا و سینما کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از مراکز نمایش دهنده فیلم ها و برنامه های جشنواره در تهران هستند.