زیست بوم و اکوسیستم کارآفرینی در دانشگاه ها ایجاد شود
دکتر سورنا ستاری امروز (دوشنبه) در دومین همایش مدیریت جهادی در دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: توسعه اقتصادی باید در دانشگاه ها و حول آنها صورت گیرد، شرکت های موفق دنیا مانند مایکروسافت هیچ کدام سرمایه زیادی برای شروع کار نداشتد و با کمترین سرمایه ها کار را آغاز کردند.
وی با بیان این که دولت باید زیست بوم و اکوسیستم کارآفرینی را درست کند، افزود: همچنین اعتماد به جوانان باید اصلاح شود و باید پای تیمی که شکست می خورد، ایستاد و به جوانان فرصت تلاش دوباره داد.
ستاری با تاکید بر ظرفیت و توانایی بالای جوانان ایرانی از فعالیت شرکت هایی در حوزه بیوتکنولوژی خبر داد که بزرگ ترین در منطقه هستند و نیز تعداد شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه های مختلف در کشور را دو هزار و 400 شرکت ذکر کرد.
وی همچنین در مورد حوزه نانو اظهارکرد: در این حوزه نیز 300 شرکت فعال داریم و امسال نیز جایگاه ششم در حوزه نانو را به دست آوردیم در حالی که سال گذشته رتبه هفتم را دارا بودیم.
وی به برخی موفقیت ها در حوزه تولید دارو در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به عنوان مثال پنج دارو که در روسیه ثبت کرده ایم صد درصد بازار روسیه را به دست آورده اند، این نشان می دهد که ایجاد چنین ارزش افزوده ای می تواند جایگاه صادرات نفتی را در کشور ما بگیرد.
ستاری در مورد حوزه آی تی نیز گفت: در حوزه آی تی در بخش تولید محتوا نیاز به یک انقلاب عظیم داریم، طی دو سال آینده بازار تجارت الکترونیک ما به 80 میلیارد دلار خواهد رسید، در حالی که اکنون 20 میلیارد دلار است.
وی با انتقاد از تصرف برخی از بازارهای داخلی توسط دیگر کشورها گفت: 500 میلیارد تومان بازار امام رضا در شهر مشهد به عنوان سوغات در دست چینی ها است آیا کشور ما سوغات و محصول ندارد؟ اینها راه های اشتباهی است که در گذشته رفته ایم و باید اصلاح شود.
ستاری با اشاره به پتانسیل های بسیار بالایی که در زمینه های مختلف در کشور ما وجود دارد، افزود: به واسطه پول نفت فرهنگ و زیرساخت های فرهنگی را از بین برده ایم و غرب گرا شده ایم. در دانشگاه ها المپیادهایی برگزار می کنیم که صاحب آن کشورهای دیگر هستند در حالی که باید این رویه عوض شود و ما نیز در این زمینه تلاش های لازم را انجام می دهیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: همچنین پتانسیل های بسیار زیادی در حوزه کشاورزی وجود دارد که باید به آنها توجه شود در جهان امروز این که منتظر باران بمانیم تا بتوانیم محصول کشاورزی تولید کنیم، بی معنا است.
وی تصریح کرد: همچنین این که خام فروشی داشته باشیم بی معناست چه در مورد نفت و چه در مورد محصولات کشاورزی مانند زعفران و زرشک؛ این ها وقتی معنا می یابد که دانش فراوری آنها را داشته باشیم.
ستاری افزود: برای رفع مشکلات نباید منتظر دولت بمانیم بلکه باید به حل مشکلات با این دید نگاه کنیم که پشت آن کار، پول، کارآفرینی و اشتغال وجود دارد.