فاش شدن یک اشتباه بزرگ باستان شناسی

تقریبا در سال 2005 میلادی بود که دانشمندان علوم باستان شناسی در آلمان مدعی شدند که یکی از قدیمی ترین نقاشی های دوران غار نشینی را کشف کرده اند. این طرح ها در یک غار در ایالت باواریای آلمان یافته شده بودند و کاشفان آن معتقد بودند که این طرح ها در حقیقت نشانه ها و نمادهای باروری و حاصلخیزی هستند که توسط انسان های آن دوران بر روی دیواره های غار ترسیم شده اند.

به نظر می رسد که تمامی این یافته چیزی جز یک سو تفاهم علمی نبوده است زیرا یک دانشجوی باستان شناسی با اختصاص دادن تز دکترای خود به این اثر توانسته است تا ثابت کند که این طرح ها به هیچ عنوان ریشه انسانی نداشته و بر اثر فرایندهایی طبیعی مانند رسوبات و یا تغییرات شیمیایی در سنگ ها شکل گرفته اند.

با این وجود به نظر می رسد که تمامی این یافته چیزی جز یک سو تفاهم علمی نبوده است زیرا یک دانشجوی باستان شناسی با اختصاص دادن تز دکترای خود به این اثر توانسته است تا ثابت کند که این طرح ها به هیچ عنوان ریشه انسانی نداشته و بر اثر فرایندهایی طبیعی مانند رسوبات و یا تغییرات شیمیایی در سنگ ها شکل گرفته اند.

جولیا بلومنراتر (Julia Blumenröther) که در دانشگاه ارلانگان نورنبرگ (Universität Erlangen-Nürnberg) مشغول به تحصیل بوده است، دریافته است که این خطوط همگی ریشه هایی طبیعی دارند. برای نمونه بلندترین این خطوط که دارای انحنایی ویژه است، در حقیقت یک نوع خاص از فعل و انفعالات شیمیایی رخ داده بر روی سنگ است که شباهت زیادی با استلاکتیت ها و استلاگمیت های غارها دارد.

به این ترتیب طرح هایی که پیش از این به انسان هایی با قدمت 14 تا 16 هزار سال پیش نسبت داده می شد، تنها رد پای طبیعت بر روی سنگ های غار بوده اند که به قدری زیبا نگاشته شده اند که دانشمندان را به اشتباه انداخته بوده است.

منبع: prehistoricarch

ترجمه: احمد محمد حسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا