نقش حمل و نقل دریایی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی راهبردی است

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد سعید سیف نقش صنایع دریایی، بنادر و حمل و نقل دریایی در شکوفا شدن هرچه بیشتر اقتصاد مقاومتی را بسیار مهم خواند و گفت:هم اکنون ناوگان دریایی جمهوری اسلامی رتبه بیستم را در جهان داراست.
وی با اشاره به حجم 10 میلیارد تنی تبادل کالا در جهان از طریق دریاها در سال 2013 میلادی اظهارکرد: این میزان به طور یقین در سال‌های آتی افزایش خواهد یافت.
سیف در ادامه با اشاره به مثلث منطقه هرمز، باب المندب و تنگه مالاکا و اینکه این منطقه یک موقعیت استراتژیک برای ایران فراهم کرده است، توجه به نقش دریاها در اقتصاد کشور به جهت قرار داشتن 65 درصد از ذخایر نفت و گاز جهان در منطقه خاورمیانه را بسیار ضروری دانست.
وی افزود: ایران به لحاظ ذخایر گاز در رتبه دوم و نفت رتبه چهارم جهان قرار دارد و بیشتر این ذخایر نفت و گاز در دریای خزر، خلیج فارس و سواحل این مناطق قرار دارد و استخراج ذخایر یاد شده به طور حتم نیازمند پشتیبانی جدی از صنایع دریایی است.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی با تاکید بر اینکه، کار در دریا به مراتب دشوارتر از کار روی زمین است، افزود: کار در دریاها نیازمند اشراف بر علوم دریایی از جمله سرعت صوت در آب، چگالی و دمای آب است.
معاون فنی شرکت کشتیرانی ایران دی ماه سال گذشته با اشاره به این که ایران با 227 فروند کشتی بالای هزار GT از سهم یک درصدی ناوگان جهانی برخوردار است، رتبه بین المللی ایران در این بخش را 21 اعلام کرده بود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا