زنجیره اقتصادی گیاهان دارویی با آگاهیبخشی به دانشآموزان کامل میشود
محمدحسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، در نود و یکمین جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی اظهار کرد: وظیفه همه ما است که بر روی فرهنگسازی و ترویج علم و فناوری گیاهان دارویی در قشر دانش آموز بیشتر کار کنیم و آنها را برای فعالیت های بیشتر و موثرتر در آینده، توسط این دانش کاربردی آماده سازیم.
وی همچنین بیان کرد: واقعیت این است که همه ما در زمان تحصیل خیلی کم با ایدههای عملی و مهارتی آشنا شدیم. بلکه بیشتر با رویه ثابت تئوری برخی دروس پیش رفتیم و بعد از امتحان موارد عملی فراموش میشد. اما امروز وقتی مروری بر تاریخ درس خواندن خود داشته باشیم یاد اساتیدی میافتیم که دست ما را گرفتند و چیزهایی را در ذهن ما جای دادند که شاید همانها امروز برای ما مانده است.
عصاره در ادامه توضیح داد: با حرکت کند گیاهان دارویی نمیتوانیم خیلی معنی دار در اقتصاد وارد شویم. مگر اینکه نسلهای آینده به درکی خوبی در این زمینه برسند که هر گیاه دارویی میتواند زنجیرهای توسعه و اقتصاد متکی به خود را داشته باشد.
وی در بیان چگونگی ورود و همکاری به آموزش و پرورش و این مفاهیم ابراز کرد: برای مثال جشنواره دانش آموزی بهانهای برای این ورود است. در مسیر ورود ما، آزمایشگاهها، دروس، گردشهای علمی، مسابقات ملی، سمینارهای دانش آموزی و غیره جلوههایی هستند تا ما بتوانیم پیام خود را به نسل جوان که ذهنی آماده دارد و میتواند انتخاب گر خوب برای آینده اش باشد وارد کنیم.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی همچنین گفت: همانطور که ما در صدد وارد کردن این اطلاعات به ذهن دانش آموزان هستیم، بیوتکنولوژی، دروس فنی، برق و غیره نیز به ذهن جوانان وارد میشود. آنها حق انتخاب دارند. میتوانند با علاقه و عشق موضوعی را برای آینده خودشان انتخاب کنند.
عصاره با طرح این سوال که چرا دانش آموزان ما امروز نباید درباره گیاهان دارویی و فواید آن اطلاعات داشته باشند، بیان کرد: ضروری است که نوجوانان و جوانان ما در خانواده از مفاهیم و دستاوردهای عرصه گیاهان دارویی آگاه باشند. این آگاهیبخشی، وظیفه ما است و باید از هر فرصتی در این راه بهره ببریم.
وی همچنین گفت: اگر پیش زمینهای برای دانش آموزان از موضوعات مختلف گیاهان دارویی و طب سنتی ایجاد کنیم، در انتخاب رشته تحصیلی شان در آینده، به صورت جهت دار، نگاهی جدی به این عرصه خواهند انداخت و آن را دنبال خواهند کرد.
براساس این گزارش، در این نشست، همچنین برنامه نحوه اجرای سلامتکده نمادین و الگویی در سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران توسط محمود خدادوست نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ستاد ارائه شد.
در ادامه زهرا حیدری داویجانی مدیرعامل جامعه گیاه درمانی ایران و نماینده این جامعه در ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، به ارائه نحوه اجرای جشنواره دانش آموزی و دانشجویی در سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران پرداخت.
همچنین اخذ نقطه نظرات در زمینه ایجاد فن بازار در سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران با حضور فناوران و سرمایه گذاران صورت گرفت.
No tags for this post.