مصرف زیاد ویتامین A با سرطان رابطه مستقیم دارد

دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، دکترای تخصصی فارماکوگنوزی در گفتگو با خبرنگار سیناپرس گفت: مصرف چند میلی گرم از ویتامین ها و هورمون ها در طول شبانه روز برای بدن ضروری است اما استفاده بیش از حد آنها نیز می تواند همراه با خطر باشد. به عنوان مثال کمبود ویتامین A می تواند انواع و اقسام مشکل ها را برای فرد به وجود بیاورد اما مصرف بیش از اندازه این ویتامین نیز می تواند باعث ایجاد سرطان در فرد شود بنابراین ضرورت دارد افراد میزان مواد غذایی و حتی آب آشامیدنی شان را دانسته، به موقع و به اندازه معین مصرف کنند؛ حتی مصرف بیش از حد آب نیز می تواند همراه با مشکل باشد.

وی درباره این ویتامین حیاتی و ضروری بدن اظهار کرد: نزدیک به80 تا 90 درصد ویتامین A از طریق روده های سالم جذب و حدود یک سوم آن ذخیره می شود. این ویتامین در اعضای بدن به خصوص در کبد ذخیره می شود. این ویتامین همچنین از کاروتنوئید گیاهان ساخته می شود. این مواد در هویج و گیاهان پهن برگ وجود دارد و پس از جذب در بدن به کبد می روند و در آنجا به ویتامین A تبدیل می شوند.

وی افزود: ویتامینA برای رشد و دید چشم بسیار ضروری است. کمبود آن باعث شب کوری(گزروفتالمی)، خشکی و کراتینه شدن پوست و کاهش رشد می شود. از عوارض دیگر کمبود ویتامین A طولانی شدن و پایداری عفونت ها است.

این عضو هیات علمی دانشکده داروسازی علوم پزشکی تهران یاد آور شد: غنی ترین منبع ویتامینA طبیعی روغن کبد ماهی است. همچنین تخم مرغ و ماهی از دیگر منابع مهم این ویتامین هستند.

مصرف بیش از اندازه این ویتامین( بیشتر از 25 هزار واحد در روز) می تواند مسمومیت ایجاد کند.

صالحی بیان کرد: میزان مصرف روزانه این ویتامین برای بزرگسالان و افراد بالای چهار سال 5 هزار واحد، افراد کمتر از چهار سال 2500 واحد، نوزادان 1500 واحد، زنان حامله و شیرده 8هزار واحد است.

وی تصریح کرد: مصرف بیش از اندازه این ویتامین( بیشتر از 25 هزار واحد در روز) می تواند مسمومیت ایجاد کند. علایم مسمومیت شامل عرق شبانه، ضعف، دردهای شکمی، بی اشتهایی و استفراغ است که معمولا 8تا 12 ساعت پس از مصرف دوز بیش از حد ظاهر می شود.

 

گزارش: فرزانه صدقی

 

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا