مرکز توسعه نوآوری تشکیل میشود
نصرالله ضرغام در گفتوگو باایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: اختراعات مخترعین را در داخل و خارج کشور حمایت میکنیم و کل هزینه آنها پرداخت میشود. در این راستا ضمن همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بخشی از کمکهای اعطا شده شرکتهای دانشبنیان، از طریق صندوق انجام گرفته است و ادامه خواهد داشت.
وی با تاکید بر استفاده از تمامی ظرفیتهای داخلی و خارجی از تدوین برنامه راهبردی در این راستا خبر داد و افزود: در این راستا کرسیهای پژوهشی به ایرانیان دانشمند خارج از کشور و همچنین پژوهشگران داخلی اعطا میشود. این کرسی تاکنون به دکتر گرجی از استادان ایرانی یکی از دانشگاههای آلمان اعطا شده است.
ضرغام تصریح کرد: این روند ادامه خواهد داشت، چراکه از این طریق میتوان ارتباط دانشمندان و پژوهشگران خارج از کشور را با داخل افزایش داد. البته استفاده از این ظرفیت نیاز به برنامهریزی مفصل دارد و ایدههایی که در این حوزه وجود دارد، در حال پیگیری است.
وی، استفاده هر کشوری از پژوهشگران سایر کشورها را به منظور افزایش موفقیت علمی و تحقیقاتی مورد تاکید قرار داد و افزود: ایران با جمعیتی برابر با یک درصد جمعیت علمی جهان 1.6 درصد تولید علم جهان را در اختیار دارد و در رسیدن به این سهم، این صندوق نقش بارز و مشخصی داشته است.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران اضافه کرد: یک درصد تولید علم کشور تنها با 25 هزارم درصد بودجه تحقیقات کشور حمایت شده است.
وی با اشاره به فعالیت مرکز توسعه نوآوری، هدف این مرکز را تبدیل یافتههای علمی و پژوهشی و ایدههای خلاق در ارتباط با یک شرکت صنعتی، به یک محصول یا ثروت عنوان کرد و گفت: در رابطه با تولید عملی و حمایت از پژوهشهای بنیادی نیز اقدامات موثری در حال انجام است. لازم است پروسه تبدیل یافتهها و ایدههای خلاقانه به ثروت را با استفاده از تجارب دیگر کشورها و برنامههای تجارت داخلی طی کنیم و بتوانیم در رابطه با تولید علم و ثروت تاثیرگذار باشیم.
ضرغام درخصوص بودجه این صندوق گفت: برای انجام برنامههای صندوق صرفا به بودجه مصوب اکتفا نمیکنیم، بلکه به کل ظرفیتهای کشور به منظور افزایش منابع مالی توجه میشود. به منظور دریافت کمک از دیگر سازمانها قراردادهایی منعقد میشود و تاکنون بالغ بر 80 میلیارد تومان قرارداد به منظور افزایش منابع مالی امضا شده است، بنابراین بودجه ما محدود به بودجه مصوب نیست.
وی افزود: در حال حاضر 70 درصد از 52 هزار عضو هیات علمی کشور به عنوان پژوهشگر و ناظر، داور و عضو کارگروهها با صندوق در ارتباط هستند و در راستای انجام همکاریهای لازم جهت افزایش کیفیت برنامههای صندوق فعالیت دارند.
ضرغام در خصوص تغییر نام صندوق اظهار کرد: اساسنامه سال 1382 با نام "بنیاد ملی علم ایران" تنظیم شد اما، مصوبهای با نام صندوق حمایت از پژوهشگران دریافت شد. در بهمنماه سال گذشته پیگیریهای لازم برای تغییر نام صندوق از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام گرفت که در حال حاضر پروسه تغییر نام طی شده است و بزودی با امضای رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران تصریح کرد: این تغییر نام زمینه را برای گسترش ارتباطات بینالمللی با سایر بنیادهای علمی دنیا هموار خواهد کرد و استنباط درستی از فعالیتهای بنیاد ایجاد میکند. نام صندوق عموما کارکرد بانک، بنگاهها و اقتصاد را به ذهن متبادر میکند بنابراین این تغییر نام به "بنیاد ملی علم ایران"، به برداشت درست از ماموریت ما، مراکز علمی و پژوهشگران کمک خواهد کرد و باعث خواهد شد که برنامه راهبردی مدون و اقدامات صندوق که در چارچوب و با عنایت به احکام و اسناد بالادستی در حال انجام است با معنای واقعی در جامعه تاثیرگذار شود.
No tags for this post.