خاورمیانه تا سال 2050 غیرقابل سکونت خواهد شد
تحقیقاتی از سوی دانشمندان انجام شده است که نشان می دهد که گرمایش زمین به زودی موجب ایجاد بحرانی بسیار بزرگ برای انسان ها خواهد شد. بر اساس این تحقیقات، منطقه خاور میانه تا اواسط قرن جاری به حدی گرم خواهد شد که عملا زندگی انسان ها در آن غیر ممکن خواهد بود.
تا سال 2050 میلادی بخش هایی عمده از خاورمیانه حتی در طول شب نیز دمایی بالاتر از 30 درجه سانتی گراد را تجربه خواهند کرد. این در حالی است که دمای متوسط سالانه در روز برابر با 46 درجه خواهد بود
این منطقه پذیرای بیش از 500 میلیون نفر از مردم کره زمین است و شامل بخش هایی از شمال آفریقا و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و حتی کشور عزیزمان ایران است. بر اساس گزارش منتشر شده، بخش هایی از خاورمیانه در طول 3 دهه آینده به اندازه ای گرم خواهند شد که عملا برای زندگی کردن انسان خطرناک تلقی شوند.
در این پژوهش مشخص شده است که تا سال 2050 میلادی ممکن است دمای هوای بخش هایی از خاورمیانه به دو برابر میزان فعلی برسد و این امر با به راه افتادن امواج گرما، به خصوص در مناطق کویری موجب ایجاد یک ساختار بسیار دشوار برای زندگی می شود. حرکت کردن شن های صحرا به مناطق غیرصحرایی و به وجود آمدن قحطی آب در این مناطق از جمله تبعات چنین فرایندی خواهند بود.
بر اساس این اطلاعات تا سال 2050 میلادی بخش هایی عمده از خاورمیانه حتی در طول شب نیز دمایی بالاتر از 30 درجه سانتی گراد را تجربه خواهند کرد. این در حالی است که دمای متوسط سالانه در روز برابر با 46 درجه خواهد بود و حتی ممکن است تا پایان قرن جاری به 50 درجه سانتی گراد نیز برسد. برای این که میزان خطر این گرما را بدانید کافی است به یاد داشته باشید که منطقه دره مرگ در کالیفرنیای شرقی آمریکا که یکی از گرم ترین مکان های زمین به حساب می آید، حداکثر دمای به دست آمده در طول سال برابر با 46 درجه سانتی گراد است.
منبع: gizmodo
ترجمه: احمد محمد حسینی
No tags for this post.