كشف مكانيسمي براي تنظيم گل دهي گياهان با افزايش جهاني دما

 به گزارش  ايرنا از ساينس ديلي، يافته هاي اين مطالعه كه توسط محققان دانشگاه موناش در استراليا انجام و در مجله Nature Plants منتشر شد، مي تواند به صورت بالقوه به ابداع فناوري منجر شود كه اجازه مي دهد واكنش فيزيولوژيكي گياهان را كنترل كنيم و اثرات دماي در حال افزايش را كاهش دهيم.

محققان دانشگاه موناش با استفاده از تركيبي از آزمايش هاي ژنتيك، زيست شناسي مولكولي و محاسباتي روي گياه گلدار 'آرابيدوپسيس' به اين كشف دست يافتند.
در گزارش اين تحقيق آمده است كه دو فرآيند سلولي بنيادي به طور مشترك موجب كاهش سطح پروتييني مي شوند كه به طور معمول از گل دادن گياهان پيشگيري مي كند، و در نتيجه تاثير اين كاهش، گياهان مي توانند در واكنش به افزايش دما گل دهند.
اين يافته امكانات جديدي را براي توسعه فناوري ايجاد مي كند تا زمان گل دهي گياهان در دماهاي مختلف را بتوان كنترل كرد.
محققان با اشاره به اين كه اين مكانيسم ها در تمامي ارگانيسم ها وجود دارد، گفتند: از اين علم مي توانيم براي گياهان زراعي نيز استفاده كنيم .
گرچه كشف پايه و اساس ژنتيكي گل دهي گياهان بر اثر افزايش دما به 10 سال پيش برمي گردد، اما محققان اخيرا به واسطه روش هاي جديد محاسباتي، موفق شدند اين مكانيسم جديد را كشف كنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا