هدفگذاری برای تولید 500 مگاوات برق تجدیدپذیر در تهران
سیدعلی بربند در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در سطح استان تهران، اظهار کرد: با هماهنگی استانداری تهران، زمین در اختیار سرمایه گذاران خارجی برای احداث نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر قرار دادیم و به آنها کمک های لازم را ارایه نمودیم. خوشبختانه برخی از این سرمایه گذاران موفق به اجرای این طرح شده اند و الان در مرحله عقد قرار داد با وزارت نیرو برای خرید تضمینی برق هستند.
وی با بیان اینکه انرژی های خورشیدی و بادی بیش از سایر صورت های انرژی مورد توجه ما قرار دارد، افزود: هدف ما در استان تهران، احداث 500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان برنامه ششم توسعه است. انشاالله بتوانیم این هدفگذاری را محقق کنیم.
مديرعامل شركت توزيع برق استان تهران، خاطرنشان کرد: قطعا این نیروگاه ها با سرمایه بخش خصوصی احداث می شود و بنا نداریم از سرمایه گذاری دولت در این راستا استفاده کنیم. قراردادهای منعقده با سرمایه گذاران بخش خصوصی هم به صورت خرید تضمینی 20 ساله است. نرخ خرید تضمینی هر کیلووات برق برای نیروگاه های زیر 10 مگاوات، 900 تومان و برای نیروگاه های بالای 10 مگاوات حدود 540 تومان در نظر گرفته شده است.
بربند با اشاره به همکاری شرکت های آلمانی و کره ای برای احداث نیروگاه انرژی های نو در استان تهران، تصریح کرد: هم اکنون کارهای اولیه مربوط به این قراردادها انجام و مجوزهای مربوطه صادر شده است. زمین های لازم هم در اختیار این شرکت ها قرار گرفته است. آنها نیز محاسبات الکتریکی شبکه را انجام داده اند و در حال حاضر مشغول مذاکره با وزارت نیرو برای عقد قرارداد خرید تضمینی برق هستند.
وی افزود: با توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی، در مفاد قرارداد پیش بینی شده که این شرکت ها بخشی از قطعات را در داخل کشور تولید کنند، از توان متخصصان داخلی بهره بگیرند و حتی انتقال تکنولوژی انجام دهند که با توجه به ظرفیت های موجود کشور، ایران به هاب منطقه تبدیل شود.
مديرعامل شركت توزيع برق استان تهران در پاسخ به این پرسش که هم اکنون تلفات برق در شبکه های استان چقدر است؟ گفت: خوشبختانه وزارت نیرو تلاش زیادی کرد که میزان تلفات برق در سطح کشور کاهش یابد و الان به حدود 11 درصد رسیده است. در استان تهران هم با توجه به پراکندگی توزیع، برق های غیرمجاز، دستکاری ها و نیز مسایل فنی شبکه، تلاش بیشتری انجام شد و حدود 4.5 درصد تلفات را کاهش دادیم. در حال حاضر میزان تلفات برق در سطح استان به 13.3 درصد رسیده است و برنامه ما این است که تا پایان سال، این میزان را 2 درصد دیگر هم کاهش دهیم.
در حال حاضر میزان تلفات برق در سطح استان به 13.3 درصد رسیده است و برنامه ما این است که تا پایان سال، این میزان را 2 درصد دیگر هم کاهش دهیم
وی ادامه داد: بیشتر تلفات برق در سطح استان تهران مربوط به مسایل غیرفنی است. مثلا در منطقه مرتضی گرد حق واگذاری انشعاب نداریم ولی در آنجا برق به صورت غیرمجاز مورد استفاده قرار می گیرد که این مساله برای ما به چالش تبدیل شده است.
بربند در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا در سطح استان تهران، روستا یا منطقه فاقد برق هم وجود دارد؟ اظهار کرد: به هیچ وجه! تمام روستاها و مناطق استان تهران دارای برق پایدار هستند و قابلیت اطمینان شبکه برق ما در وضعیت مطلوبی نسبت به کل کشور به سر می برد. وجود سیستم های کنترل، دیسپاچینگ و قطع و وصل از راه دور امکان اعمال مدیریت مناسب را در اختیار ما قرار داده است. همچنین گروه های فنی بسیار خوب به همراه تجهیزات و ماشین آلات مناسب در سطح استان مستقر کردیم.
مديرعامل شركت توزيع برق استان تهران با بیان اینکه مسوولان استانی و مشترکان از روند خدمت رسانی شرکت توزیع برق رضایت دارند، گفت: امیدواریم مشترکان عزیز با پرداخت بدهی های خود و نیز رعایت اصول مدیریت مصرف برق، به ما کمک کنند که تابستان امسال را هم مانند سال های گذشته بدون خاموشی پشت سر بگذاریم.
گفتگو: سید احمد طبایی
No tags for this post.