ایران مقام 16 كمی و رتبه 22 كیفی پژوهش های علمی دنیا را دارد
شاهین آخوندزاده روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه نخستین كنگره بین المللی و هشتمین كنگره ملی اپیدمیولوژی كه با حضور 250 نفر از پزشكان، اساتید و صاحبنظران داخلی و خارجی این رشته در هتل زاگرس ایلام درحال برگزاری است، اظهاركرد: ایران در 20 سال گذشته از نظر جایگاه علمی به رشد فزاینده دست یافته و به اقرار مجلات معتبر علمی دنیا كشور ما بیشترین رشد علمی در جهان را داشته است.
وی افزود: فرموده و تاكید رهبری همواره بر شتاب و رشد كمی و كیفی علم و دانش كشور در همه حوزه ها است از این رو ما باید ارتقای كیفی مقالات و پژوهش های علمی در سطح جهانی و بین المللی را مد نظر داشته باشیم.
آخوندزاده با اعلام اینكه در این بازه زمانی كشور در مقاطعی از منظر علمی رشد قابل ملاحظه ای داشته است، یادآور شد: البته در برخی سال های اخیر به علت سیاست های دولتمردان به یك ركود و سكون علمی رسیدیم در حالیكه باید به شتاب علمی مطلوبی در جهان می رسیدیم.
وی با اعلام اینكه ایران در منطقه مقام برتر علمی را از آن خود دارد، تاكید كرد: مهمترین مقوله در كشور باید برنامه ریزی جدی برای استفاده عملی از دستاوردهای علمی باشد و فقط به چاپ مقالات در مجلات علمی دنیا اكتفا نكنیم و باید از علم به عمل و از كمیت به كیفیت برسیم.
وی گفت: در سال های اخیر به علت تحریم های ظالمانه كشور از نظر حضور در مجامع معتبر علمی بین المللی و چاپ مقالات در مجله های معتبر علمی با معضل و مشكل مواجه شد در حالیكه دانشمندان و صاحب نظران ایرانی باید در مجامع معتبر بین المللی دیده شوند.
وی اضافه كرد: سیاست دولت افزایش استانداردها و افزایش سطح كیفی مجلات علمی كشور به حد مجلات معتبر بین المللی و برگزاری كنگره های علمی در كشور و تلاش برای فراهم ساختن حضور هر چه بیشتر اندیشمندان و دانشجویان كشور در مجامع بین المللی است.
آخوندزاده یادآور شد: انجام پژوهش های كیفی تنها با هزینه كردن اعتبارات مناسب انجام پذیر است و بر اساس بخشنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، دانشگاه های علوم پزشكی یك درصد كل اعتبارات خود را برای پژوهش باید هزینه كنند كه خوشبختانه این امر در همه دانشگاه های كشور محقق شده و حتی برخی دانشگاه ها به سه درصد هم رسیده است.
وی با اعلام اینكه اعتبارات پژوهشی به دستور رهبری در كشور افزایش یافته است، افزود: در سال گذشته سهم اعتبارات پژوهشی برای كشور 23 هزار میلیارد ریال بود كه سهم وزارت علوم هشت هزار و 700 میلیارد ریال و سهم وزارت بهداشت و درمان سه هزار میلیارد ریال و مابقی نیز به سایر دستگاه ها اختصاص یافت.
وی در ادامه توضیح داد: در واقع 12 درصد كل اعتبارات پژوهشی و تحقیقاتی كشور معادل یك میلیارد دلار به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اختصاص یافت و میزان تحقیقات و پژوهش های انجام گرفته در این وزارتخانه 38 درصد كل پژوهش های كشور است.
وی از اختصاص 10 میلیارد ریال اعتبار پژوهشی در سال جاری به استان ایلام برای مطالعات تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشكی ایلام خبر داد و از استاندار خواست برابر این مبلغ اعتبار پژوهشی در اختیار دانشگاه علوم پزشكی ایلام قرار دهد.
در پایان آخوندزاده حمایت از 50 مجله علمی، برنامه ریزی برای ثبت حداقل 30 بیماری در كشور، انجام مطالعات كشوری در 10 دانشگاه با اعتبار سالانه 20 میلیارد ریال برای پژوهش، حمایت از آزمایشگاه های جامع در 10 دانشگاه كشور با اعتبار 50 میلیارد ریال اعتبار سالانه، تعامل گسترده با مراكز علمی معتبر دنیا را از جمله برنامه های وزرات درمان برای ارتقای كیفی سطح پژوهش در كشور عنوان كرد.
نخستین كنگره بین المللی و هشتمین كنگره ملی اپیدولوژی از روز چهارشنبه و با حضور استاندار ایلام، اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی، استاندار و اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشكی ایلام و جمعی از مسئولان این استان به مدت سه روز در هتل زاگرس در حال برگزازی است.
به گزارش ایرنا، در این كنگره اندیشمندان و دانشجویانی از كشورهای لبنان، هند، پاكستان، بنگلادش، غنا،آلمان و چند كشور افریقایی و عربی دیگر حضور دارند.