تأثیر مثبت نور آبی بر بهبود نتیجه عمل جراحی

تازه ترین یافته های دانشمندان در عرصه علوم پزشکی نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض نور آبی پیش از انجام عمل جراحی تأثیر مثبتی بر کاهش آسیبهای رایج در چنین فرآیندهایی  دارد.

اکنون مشخص شده که نور آبی تبعات منفی اعمال جراحی را کاهش می دهد و یا حداقل می توان گفت که این یافته در موشهای آزمایشگاهی به اثبات رسیده است

این مطالعه که بر روی موشهای آزمایشگاهی صورت گرفته حکایت از آن دارد که قرار گرفتن برای چندین ساعت در برابر نور آبی تا پیش از آغاز یک عمل جراحی، میزان آسیبهای رایجی که به آن بافت یا اندام در حین عمل وارد می شود را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.

مسدود شدن رگهای خونی در حین انجام عمل جراحی از جمله موارد شایعی است که تبعات خاص خود را نیز به همراه دارد. همچنین پس از بروز سکته مغزی یا حمله قلبی، رگهای مسدود شده در حین انجام عمل جراحی گشاد تر از قبل می شوند.

در این میان اما آسیبهایی به واسطه کمبود اکسیژن به بافتها وارد می شود اما آسیب بیشتر زمانی به بار می آید که سطح اکسیژن به طرز ناگهانی افزایش می یابد که در نتیجه سلولها وادار به فعالیت بیش از حد شده که این مسأله می تواند سیستم ایمنی بدن را برای حملات خطرناک تحریک کند.

اکنون مشخص شده که نور آبی این روند خطرناک را کاهش می دهد، و یا حداقل می توان گفت که این یافته در موشهای آزمایشگاهی به اثبات رسیده است.

محققان دانشگاه پیتسبورگ آمریکا دریافته اند که وقتی موشهای آزمایشگاهی 24 ساعت قبل از عمل جراحی انسداد موقت انتقال خون به کلیه یا کبد در معرض نور آبی قرار می گیرند، تبعات کمتری از عمل جراحی را متحمل می شوند.

منبع: newscientist

مترجم:مهدی پیرگزی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا