امیدواری تازه برای درمان آلزایمر و پارکینسون

اختلالات عصبی نظیر پارکینسون و آلزایمر به سرعت در سراسر جهان در حال گسترش هستند. آمارهای موجود حکایت از آن دارد که میلیونها تن در سراسر جهان به این دسته از بیماریها مبتلا هستند اما نکته نگران کننده تر این است که شیوه های درمان این نوع اختلالات محدود هستند. از آن گذشته عملا می توان گفت که شیوه درمانی مشخصی برای آنها وجود نداشته و به روشنی هم نمی توان عوامل مؤثر در پیدایش آنها را نیز بیان کرد.

اکنون گروهی از محققان کار بر روی تکنیک درمانی امیدوارکننده ای را آغاز کرده اند که می تواند روند ابتلا به این نوع بیماری ها را معکوس کند. این روش نوین گرچه هنوز بر روی نمونه های انسانی آزمایش نشده است اما نتایج چشمگیری بر روی مگس میوه اصلاح شده ژنتیکی داشته و به همین خاطر دانشمندان امیدوارند که به زودی آن را بر روی انسانها آزمایش کنند.

نتایج این مطالعه نشان داد که با استفاده از این تکنیک، روند بیماری در مگس میوه کنترل و حتی معکوس شده است

این مطالعه جدید پروژه ای مشترک میان محققان دانشگاههای مریلند در آمریکا و لستر بریانیاست. آنها بر روی مواد متابولیسمی مرتبط با نوعی آمینو اسید موسوم به tryptophan متمرکز شده اند که همزمان با افت سطح آن در بدن به واحدهای سازنده اش تجزیه می شود. در این فرآیند شاهد اثرگذاری آنها بر روی سیستم عصبی هستیم.

به باور دانشمندان دو مورد از این ترکیبات اثرات مقابل هم دارند که وجود حجم قابل توجهی از آنها در مغز نقش مهمی در پیشرفت آلزایمر و پارکینسون دارند.

اکنون محققان موفق شده اند تا با استفاده از نوعی آنزیم به سراغ روند توسعه ای این نوع بیماریها در مگس میوه اصلاح شده ژنتیکی بروند. نتایج این مطالعه نشان داد که روند بیماری در این حشره کنترل و حتی معکوس شده است.

منبع: gizmag

مترجم:مهدی پیرگزی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا