در جستجوی بیگانگان در قمر یخی زحل!
دو گزینه احتمالی این محققان عبارتند از قمرهای یخی غولهای گازی مشتری و زحل که بستری مناسب برای اقیانوسهای زیر سطحی و میزبانی موجودات بیگانه هستند.
با توجه به پژوهش اخیر، بزرگترین سیاره منظومه شمسی مشتری نیروی کششی گرانشی قوی را بر روی قمر خود "اروپا" اعمال کرده و حرارت زیادی را برای گرمادهی به اقیانوس زیر سطحی بوجود میآورد اما قمر یخی زحل به نام "انسلادوس" که 500 کیلومتر قطر داشته و یک میلیارد و 272 میلیون کیلومتر از زمین فاصله دارد، به عنوان یکی از کاندیداهای اصلی برای زندگی موجودات بیگانه است.
یکی از نوآورانه ترین طرحهایی که ناسا امسال دریافت کرد، پیشنهاد استفاده از رباتها برای بررسی قمرهای یخی بود.
هدف این پروژه که Icy-Moon Cryovolcano Explorer) ICE) نام دارد، فرود در این قمرها و ارسال کاوشگرهای رباتیک به درون آتشفشان یخ و بررسی این اقیانوسهای زیر سطحی است.
قمر اروپا دارای یک پوسته یخی ضخیم است که این امر کار را برای یک ربات حفار برای رسیدن به اقیانوس زیر سطحی سخت میکند. بنابراین محققان در حال حاضر برای انجام تحقیقات به قمر انسلادوس روی آوردند.
دادههای کاوشگر کاسینی ناسا به شدت نشان داد که توده cryovolcanic انسلادوس احتمالا از یک محیط اقیانوسی سازگار با مولکول زیستی سرچشمه میگیرد.
قمر انسلادوس که احتمالا یک اقیانوس در زیر سطح یخی خود دارد، دارای چندین شکاف در طول قطب جنوب خود است.
کاوشگرICE شامل سه ماژول فرود (DM)، ماژول سطح (SM) و وسایل نقلیه مستقل زیر آب (AUVs) است.
این کاوشگر مانند یک کوهنورد با تجربه از تمام ماژولهای خود برای فرود، قرار گرفتن بر روی سطح و ماندن در زیر آب استفاده میکند. ماژول سطح این کاوشگر به تامین نیرو پرداخته و با زمین ارتباط برقرار میکند.
ماژول فرودDM با تکیه بر نیروی ایجاد شده توسط ماژول سطح، از یک کابل برای به حداقل رساندن اندازه و وزن کاوشگر استفاده میکند.
به گزارش ایسنا،هنگامی که ماژول فرود DM به اقیانوس زیرسطحی رسید، ماژول AUVs را برای کشف محیط زیست عجیب و غریب که به طور بالقوه پناهگاهی برای حیات بیگانه است میفرستد.
به گزارش آژانس فضایی آمریکا، تکمیل موفقیت آمیز این پروژه اهمیت بسزایی داشته و میتواند زمینه ساز پژوهشها و اکتشافات بزرگی در قمرهای یخی و سیارات فرا خورشیدی شود.
No tags for this post.