احتمال وقوع دوره یخبندان با زمین‌لرزه پرقدرت روی کره زمین

محققان معتقدند که در طول عمر 4.5 میلیارد ساله زمین رویداد‌های مهمی مثل سرد شدن پوسته مذاب زمین نقشی اساسی در تغییر چهره زمین و پیدایش آب‌وهوای کنونی داشته است.

در شرایطی که فاکتورهای محیطی مثل آتش‌سوزی جنگل‌های زمین و انتشار گازهای گلخانه‌ای در کوتاه مدت بر چهره زمین تاثیر می‌گذارند عوامل دیگری مثل جابه‌جایی صفحات تکتونیکی پوسته زمین نیز تاثیر خود را گذاشته و به عقیده دانشمندان نیروی غالب به شمار می‌روند.

امروزه اکثر زمین‌شناسان معتقدند که جابه‌جایی صفحات عظیم پوسته زمین عامل اصلی تغییرات سریع در آب‌وهوای زمین مثل پیدایش دوره یخبندان است به‌ طوری‌ که در مطالعات انجام‌ شده مشخص شد که عامل اصلی پیدایش دو دوره یخبندان زمین جابه‌جایی صفحات و وقوع زمین‌لرزه‌های متعدد است.

اکنون زمین‌شناسان موسسه MIT با در نظر گرفتن عوامل اصلی پدیدآورنده دو دوره یخبندان زمین نظریه جدید خود مبنی بر احتمال وقوع دوره یخبندان جدید به دنبال زمین‌لرزه عظیم در پوسته زمین را ارائه داده‌اند.

در این نظریه آمده است که در صورت ترکیب فرایند جابه‌جایی صفحات زمین و خروج دی‌اکسید کربن از سنگ‌های موجود در محل‌های برخوردی احتمال وقوع دوره یخبندان جدید وجود دارد چرا که در سنگهای محل برخورد صفحات مقدار زیادی گاز دی‌اکسیدکربن وجود دارد و در صورت آزادی دمای زمین کاهش می‌یابد.

به گزارش ایسنا و به نقل از میل آنلاین، پروفسور الویر جاگواز، متخصص اتمسفر‌شناسی و علوم سیاره‌ای از موسسه MIT عنوان کرد: همه زمین‌شناسان در مورد ارتباط تغییرات آب‌وهوای زمین با پدیده جابه‌جایی صفحات زمین اتفاق‌ نظر دارند اما در مورد نحوه این ارتباط نظریه‌های متعددی وجود دارد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا