برگزاری همایش ملی نقد عملکرد دولت با نگاهی به طرح تحول سلامت

به گزارش  موسسه ملی تحقیقات سلامت، رئیس این موسسه در این خصوص توضیح داد: هدف از اجرای این همایش انجام نقدی جدی است تا نتیجه و دستاورد حاصله بتواند در آینده حوزه سلامت کشور تاثیرگذار باشد. 
دکتر سیدرضا مجدزاده افزود: در اجرای این برنامه دو امیدواری وجود دارد یکی اینکه این برنامه در حوزه سلامت شناخته و نهادینه شود و استمرار پیدا کند و دوم اینکه سایر نهادها در سایر بخش ها از این برنامه تأسی پیدا کنند و بتوانیم آن را به سایر بخش ها توسعه دهیم به همین دلیل است که مانند سال گذشته پذیرای نقدها و آنچه هستیم که بتواند ارزش افزوده ایجاد کند. 
وی ابراز امیدواری کرد: افرادی در همایش حضور یابند که خبرگان این حوزه باشند تا شواهد علمی را مطرح و برداشت های خود و آنچه راکه فکر می کنند می توانند از آن طریق سلامت کشور را تسریع و بهبود ببخشند، مطرح کنند.
رئیس موسسه ملی تحقیقات سلامت، طرح تحول سلامت را یکی از محورهای اصلی برگزاری این برنامه دانست و عنوان کرد: طرح تحول سلامت یک چارچوب نظری دارد و در دنیا تحت عنوان «پوشش همگانی سلامت» مطرح است؛ پوشش همگانی سلامت سعی می کند که خدمات اساسی سلامت به آحاد مردم ارائه شود به نحوی که آنها دچار سختی در پرداخت نشوند.
مجدزاده با بیان اینکه سه مورد از برنامه های همایش امسال به پوشش همگانی اختصاص دارد، توضیح داد: گستره خدمات یعنی اینکه چه خدماتی را نظام سلامت باید ارائه دهد و چه خدماتی را ارائه نمی دهد، چه افرادی از خدمات بهره می برند، آیا خدمات عادلانه بین مردم ارائه می شود، مردم حاشیه شهرها به اندازه مردم پایتخت از خدمات بهره مند هستند و اینکه آیا مردم در برابر هزینه های سلامت حفاظت می شوند، از جمله موضوعات مورد بحث در این برنامه ها است. 
وی افزود: بحث تولیت و حاکمیت و اینکه آیا اقداماتی که انجام می شود طبق اسناد بالادستی، قوانین و سیاست های کلی سلامت چشم انداز جمهوری اسلامی ایران است، از دیگر موضوعات مورد بحث در این همایش به شمار می رود. 
مجدزاده بررسی تاثیرات اجتماعی و فرابخشی طرح تحول سلامت در حوزه های مختلف مانند بحث های اجتماعی و اقتصادی را نیز از دیگر موضوعات این همایش عنوان کرد و گفت: به طور کلی زمانی که در مورد موفقیت طرحی مانند طرح تحول سلامت صحبت می کنیم باید توجه کنیم که قرار است چه شاخص هایی (سلامت یا پوشش خدمات بیمه ای) تغییر کند. 
وی با بیان اینکه در حوزه سلامت مانند آنچه در حوزه فوتبال وجود دارد ما نیازمند یک برنامه نود سیاست گذاری هستیم، عنوان کرد: این در حقیقت خواست وزیر بهداشت است که چنین نقدی را داشته باشیم که بتوان آن را صادقانه و جدی مطرح کرد تا چراغ راهی باشد برای سایر اقداماتی که در این حوزه انجام می شود در نتیجه سعی می کنیم از شیوه های بسیار علمی در حوزه گفتمان سیاستی استفاده کنیم.
مجدزاده خاطرنشان کرد: یکی از بحث های مهم کشوری، تولید شواهد علمی برای تصمیم گیری و شناسایی مشکلاتی است که برای تحقق برنامه ها باید مورد پیگیری قرار گیرد. 
وی افزود: در فضای سیاست گذاری عمومی دو نوع شواهد داریم؛ برخی شواهد علمی هستند که به صورت کتب، نشریات و مقاله منتشر می شوند و برخی از آنها بحث هایی هستند که به اصطلاح به آنها گفتمان های سیاستی گفته می شود، یعنی افراد با هم صحبت و ماحصل تجارب خود را جمع بندی می کنند که این امر باعث طراحی خط مشی سیاست گذاری ها به شیوه صحیح می شود.
مجدزاده ادامه داد: هدف از برگزاری این همایش استفاده از فضای گفتمان سیاستی است؛ به این صورت که بتوانیم گوش کنیم و نظر افراد و تنوع آرا و آنچه راکه به صورت معمول نوشته نمی شود و به صورت مقاله درنمی آید اما افراد در مسیر اجرایی یا در مسیر توسعه سیاستی به آن رسیدند، مطرح کنیم.
رئیس موسسه ملی تحقیقات سلامت یادآور شد: سال گذشته 170 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال و نقدها و نظرات ارائه شده در قالب یک کتاب تهیه و در اختیار وزیر بهداشت و معاونان وی قرار داده شد. 
مجدزاده با بیان اینکه این همایش به زودی برگزار می شود، خاطرنشان کرد: یکی از پنل های مهم در این همایش به موضوع تقاضای القایی خواهد پرداخت که قرار است در پنل وضعیت تقاضای القایی در کشور و اقداماتی که باید برای کنترل آن انجام شود، مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس موسسه ملی تحقیقات سلامت، پایداری منابع را یکی از بحث های مهم دانست و گفت: در حال حاضر با اجرای طرح تحول سلامت پرداختی مردم کاهش یافته با این حال در این همایش راه های دستیابی به اهداف آرمانی مورد بررسی قرار می گیرد. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا